ARAD. Regula celebrului proverb „Ulciorul nu merge de multe ori la apă” nu a funcționat la CLM Arad. Nu în cazul proiectului de hotărâre privind atribuirea directă a celor două spații de agrement către societatea Recons. „Ulciorul” nu s-a spart ci, dimpotrivă, a trecut cu bine de votul aleșilor locali. O abținere și 20 de voturi pentru, după ce, în ultimele ședințe, proiectul cu pricina a fost respins de două ori cu 14 voturi pentru și 7 abțineri.
Ce i-a făcut pe aleșii locali ai opoziției să-și schimbe votul? Acceptarea unui amendament al consilierului local Marin Lupaș care prevede ca această trecere a ștrandului către Recons să fie doar pentru trei ani și, la finalul fiecărui an să se facă o analiză a tarifelor și a activității ștrandului. „În trei ani vom vedea dacă decizia luată este bună și dacă această schimbare după eșecul primăriei în gestionarea activității ștrandului, a fost sau nu a fost bună” a motivat consilierul Lupaș. Un alt argument, deși nesusținut juridic, al consilierului PSD, a fost faptul că prin această limitare temporală a duratei contractului, baza de agrement nu poate fi vândută. Atât acest argument precum și acuzele directe la adresa modului de gestionare a ștrandului de către municipalitate și referirile directe la situația „dezastruoasă” în care a ajuns au atras imediat intervenția consilierilor locali Ovidiu Moșneag și Gianina Pistru care au cerut consilierului PSD să exemplifice și să detalieze acuzațiile. Discuția însă s-a încheiat destul de repede, voturile obținute și care au făcut ca, în cele din urmă, Reconsul să se pricopsească cu Ștrandul Neptun, au stins repede orice scânteie de conflict. Fiecare a primit ce a dorit.
Cum au votat liberalii?
Proaspăta alianță dintre PNL și PDL la nivel național a înclinat balanța și în CLM Arad. Așa cum era de așteptat, opoziția dintre consilierii celor două partide pe acest subiect s-a flexibilizat de data aceasta. Din cei trei consilieri PNL din consiliul local Arad, doi au votat pentru (Florin Galiș și Bâlcea Ovidiu) și unul s-a abținut (Ciupe Ionel). Mai mult chiar, Galiș a ajuns la concluzia că „ștrandul are nevoie de o administrare specifică”.
Așadar după două ședințe cu suspans, a treia s-a încheiat cu trecerea celebrului ștrand arădean și a pationarului la Recons care trebuie să se ocupe de bunul mers al celor două baze de agrement. Va reuși să facă ce nu a reușit primăria?! Sunt cel puțin trei ani în care Reconsul poate transforma cele două baze de agrement. Vom vedea care vor fi efectele și dacă această trecere a fost o idee bună a administrației locale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!