Un ştrand care a făcut furori. A fost şi încă este cel mai disputat loc de agrement al judeţului. Şi nu pentru că te-ar lăsa cu gura căscată atunci când treci dincolo de poartă ci pentru că au trecut şapte ani în care Băile Termale din Curtici sunt purtate prin Tribunale în încercarea de a le fi recunoscută „paternitatea”.
Cui aparţine această oază de agrement? Oraşului Curtici, teroretic dar în acte firmei Aqua Mgic care a primit concesiunea pentru 50 de ani pentru acest obiectiv. Totul printr-o hotărâre a Consiliului Local Curtici. Era în vremea primarului Gheorghe Don. Modul în care a fost făcut contractul de concesiune a atras condamnări penale pentru primarul Don şi secretara primăriei, Lupan Adina care au primit un an de închisoare şi plata unor daune morale.
Contracte anulate şi alte procese. Actuala administraţie a încercat pe cale juridică să oblige firma concesionară să plece. Nu a reuşit. La 1 mai 2012 firma Aqua Magic a deschis noul sezon estival la ştrandul termal din Curtici. Alte încasări, dacă vremea e bună pentru firma concesionară. Deşi există o sentinţă judecătorească prin care ştrandul revine oraşului iar respectivul contractul e anulat.
„Am obţinut o sentinţa prin care ştrandul revine oraşului în urmă cu un an. Acum suntem din nou în proces pentru executarea silită a firmei care refuză să plece. Vom lăsa din nou justiţia să decidă cine are dreptate” ne-a declarat primarul oraşului, Nicolae Aaniţei.
Nuanţe juridice
Pe de altă parte, reprezentantul în instanţă al firmei concesionare, avocat Grigore Doboş a nuanţat puţin problema. „ Contractul a fost anulat dar nu din cauza firmei concesionare. A fost un proces în penal în care primarul de atunci a fost acuzat de mai multe ilegalităţi. Firmei Aqua Magic nu i-a fost imputat nimic. Acum procesul se rejudecă în civil, la Tribunalul Arad” a precizat avocatul Doboş.
Din punctul lor de vedere în acest moment există două soluţii legale „fie se face un nou contract, fie oraşul Curtici va plăti firmei contravaloare investiţiilor făcute precum şi beneficiile nerealizate pentru întreaga perioadă a concesiunii” a mai completat Doboş.
După legea evreiască, după şapte ani de muncă, urmează un an sabatic. De pace, relaxare şi refacere. Până părţile vor ajunge la pace,vor mai trece alţi ani. Se vor bucura de relaxare doar curticenii sau arădenii care vin să facă aici o baie caldă şi care cu siguranţă sunt prea puţin intersaţi de cine le eliberează biletele, eventual ar fi sensibili la preţul lor.
„Contractul nu a fost anulat din cauza firmei Aqua Magic” Grigore Doboş
Citiți principiile noastre de moderare aici!