ARAD. S-a tras linie şi s-a adunat, la Ştrandul Neptun. O vară cu timp nefavorabil zonei de agement a adus administratorilor bani destul de puţini şi mult de muncă. Zona bazinelor din Ştrandul Neptun intră în conservare.
De la data preluării activităţii de administrare a ştrandului (la începutul lunii iulie) până săptămâna trecută, încasările totale centralizate la nivelul Recons SA au fost de 710.145 lei, plus TVA.
Buruienile care împrejmuiesc Ştrandul Neptun deranjează… vecinii. Este vorba despre unitatea militară care îşi desfăşoară activitatea în Cetatea Aradului. Concret, în urmă cu ceva vreme, unitatea militară a depus la SC Recons SA, societatea care administrează cea mai mare bază de agement din municipiul Arad, o sesizare privind necesitatea defrişării zonei care delimitează Ştrandul Neptun de zona ocupată de Armată.
Potrivit informaţiilor oficiale care vor fi înaintate consilierilor municipali în cursul acestei săptămâni, conducerea Recons subliniază: „în lunile septembrie şi octombrie se continuă defrişarea şi curăţarea aleilor dintre căsuţe, precum şi a zonei care delimitează Ştrandul Neptun de Unitatea Militară, pentru a rezolva sesizarea depusă de aceasta”.
Ce se mai întâmplă în incinta Ştrandului? „În zona I se continuă degajarea terenului de resturile rămase în urma demolării construcţiilor şi chioşcurilor societăţilor care au plecat din Ştrandul Neptun”, precizează conducerea Recons în raport.
Totodată, activitatea se reduce drastic. „Din data de 22 septembrie se fac pregătirile pentru închiderea sezonului şi conservarea bazinelor şi instalaţiile aferente”.
Căsuţe la licitaţie
Totuşi, continuă licitaţiile pentru închirierea căsuţelor. Recons organizează săptămânal, începând de la mijlocul lunii iulie, licitaţie publică cu strigare pentru închirierea acestora. „Locaţiile se pot vizita, pentru informare, între orele 8.30 – 16.00, contactând personalul SC Recons SA de la administraţia Ştrandului Neptun”, precizează reprezentanţii societăţii. Preţul de pornire este de 250 euro/an pentru căsuţe de 9 mp, 280 euro/an pentru cele de 12 mp şi pentru căsuţe de 34 mp – 350 euro/an. Chiria pentru terenul aferent căsuţelor este: 1 euro/mp/an pentru suprafaţa de până la 100 mp şi 2 euro/mp/an pentru suprafaţa ce depăşeşte 100 mp.
Cei care vor să închirieze căsuțe de camping în incinta ștrandului, o mai pot face și după intrarea în conservare a zonei de agrement. Dacă sunt mai multe cereri pe aceeaşi căsuţă, se va licita preţul, iar dacă nu, căsuţa va fi închiriată singurului ofertant, la preţul minim. „Pentru căsuţele care nu au fost atribuite, licitaţia se repetă săptămânal, în fiecare joi, la ora 10”, mai spun reprezentanţii societăţii. Ştrandul dispune de peste 300 de căsuţe.
Rezultate
Conform datelor din raportul înaintat Consiliului Local de Recons SA, la data de 22 septembrie, societatea înregistra venituri totale de 3.367.515 lei, are creanțe de 568.071 lei și datorii la furnizori și utilități de 614.278 lei. Nu are datorii la buget.
Citiți principiile noastre de moderare aici!