Arad. Deși se apropie data de 1 mai, ștrandul Neptun va rămâne deocamdată închis, deși, conform reprezentanților Primăriei Municipiului Arad, locația este pregătită în proporție de 90 la sută pentru sezonul estival. Municipiul se află încă sub restricțiile impuse de scenariul roșu, având în vedere că incidența cazurilor de Covid-19 depășește încă pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Cel mai probabil, însă, la sfârșitul acestei săptămâni, Aradul va scăpa și de aceste restricții și va intra în scenariul galben, ocazie cu care se va putea discuta despre fixarea unei date la care baza de agrement să-și poată deschide porțile.
Cu măsuri „pandemice”
Potrivit Biroului de presă a Primăriei municipiului, „ștrandul Neptun se pregătește pentru noul sezon, chiar dacă nu se știe în acest moment data exactă când baza de agrement de pe malul Mureșului își va deschide oficial porțile. Trebuie spus că și în acest sezon estival ștrandul se va deschide cu respectarea tuturor măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.”
Zilele acestea sunt în derulare lucrări de reparații la mobilierul existent, se vopsesc și se igienizează bazinele, se execută lucrări de întreținere a spațiului verde și sunt verificate toate echipamentele tehnice.
Bani pentru documentații
Cât privește potențialele investiții, anul acesta se demarează proiectele tehnice pentru reabilitarea și modernizarea instalațiilor și echipamentelor de filtrare, tratare, încălzire și recirculare a apei din bazinele de înot, pentru modernizarea zonelor de acces în baza de agrement. În funcție de avizarea și autorizarea lor, dar și de disponibiliățile bugetare la rectificare, se vor lansa procedurile de achiziție a lucrărilor. În Bugetul General de Venituri și Cheltuieli Municipiului Arad a fost prevăzută suma de 750.000 de lei alocați pentru realizarea documentațiilor necesare în vederea realizării investițiile menționate. În cazul în care la rectificarea bugetară se vor identifica resursele financiare necesare, se va demara și licitația pentru începerea lucrărilor.
Prețuri neschimbate
Vestea bună este că autoritățile nu vor umbla la prețul biletelor și abonamentelor, care se vor păstra la nivelul lui 2020. Astfel, un bilet întreg va costa 22 lei/zi, în timp ce elevii, studenții cu vârsta până la 25 de ani, pensionarii și persoanele cu handicap vor plăti 10 lei/zi. Se mențin bilete de grup, la următoarele prețuri: bilet acces grup adulți – 10 persoane – 170 lei/zi; bilet acces grup copii cu învățător/profesor – 10 persoane – 67 lei/zi. Și familiile beneficiază de prețuri speciale: bilet familial – doi adulți și un copil – 40 lei//zi; bilet familial – doi adulți și doi copii – 42 lei//zi; bilet familial – doi adulți și trei sau mai mulți copii – 46 lei/zi. Cât privește abonamentele, prețul întreg pe sezon rămâne la 600 de lei, iar cel la preț redus ajunge la 300 de lei. Abonamentul lunar este de 310 lei, iar pentru cel pe o săptămână vom scoate din buzunare 100 de lei.
În stand-by
Decizia deschiderii ștrandului Neptun rămâne deocamdată în stand-by, fiind în strânsă legătură cu evoluția pandemiei la nivelul județului. Cel mai probabil, baza de agrement își va deschide porțile din 15 mai, în funcție și de incidența cazurilor de coronavirus.
Trimite articolul
XE singurul loc unde pot merge cei anti_ vaccin.
Muaahhhhh!
renunțați mă la garduri și faceți intrarea la intrare în ștrand și nu în bazin!
renunțați și tarifarea accesului după ora 20,00
refaceți bazinul cu trambuline să se simtă bine și tinerii mai activi nu numai babele și cei care nu știu să înoate.
scoateți din ștrand orice alte activități decât cele de servire specifice unui ștrand
interziceți accesul auto în incinta ștrandului fiindcă nu-i normal să creezi facilități doar pentru cocalari și supraponderali pe spinarea celor care vor să se bucure de soare
opriți muzica aia de discotecă de la țară că nu ăia care vor soare și apă și liniște vă lasă pe voi cocalarii în plata domnului și totul se duce de râpă.
luați ștrandul de RECONS și creați un serviciu cu un administrator și câteva persoane la întreținere, curățenie și pază (pază cu personal propriu și gealați de la firmele de pază – combinate pentru comisioane) și obligatoriu salvamari acreditați – dacă se poate studenți voluntari și pilele voastre habarniste, inconștiente și puturoase.
…. și sunt sigur că ștrandul își va reveni!
Cine p*la mea merge lastrad sa stea cu masca?
Echipamentele alea de recirculare, refiltrare etc a apei, le schimbați în fiecare an? Sau este cand o faceti si la 2… Bine doar 750.000 de lei documentațiile… Echipamentele câteva milioane.
”… sunt în derulare lucrări… De ani de zile acelaș poză apare la știrea despre Ștrand : doi muncitori năcăjiți întind niște vopsele albastre Chipurile ștrandul e pregătit în proportție de 90 %