ARAD. Sute de oameni au discutat joi despre stresul la locul de muncă. Specialişti din toate colţurile ţării, de peste hotare, manageri de firme, manageri de resurse umane, medici specializaţi pe medicina muncii, cercetători în acest domeniu, şi nu în ultimul rând inspectori de la Inspectoratele Teritoriale de Muncă din mai multe judeţe, s-au întrunit la Arad în cadrul evenimentelor organizate de ITM Arad în cadrul Săptămânii Europene pentru sănătate şi securitate în muncă.
Joi a fost organizat Simpozionul Internaţional pentru Securitate şi Sănătate în Muncă cu tema „Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase”.
Lucrările simpozionului au fost deschise de insp. şef al ITM Arad – ing. Ecaterina Isac. Aceasta a subliniat importanţa manifestărilor ce marchează acest eveniment de anvergură internaţională.
La eveniment au participat şi Ciprian Georgian Dragomir – Inspector general de Stat Adjunct al Inspecţiei Muncii din România, care a precizat că stresul la locul de muncă este cauza producerii accidentelor de muncă în circa 40% din cazuri.
Emanuell Principali – specialist în prevenire, din Viterbo – Italia, a expus o parte din măsurile luate în ţara sa pe această problemă.
În cadrul acestui simpozion au participat şi au prezentat lucrări ştiinţifice reprezentanţi de marcă ai Inspecţiei Muncii din Italia, Inspecţiei Muncii Bucureşti, reprezentanţi ai Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad, reprezentanţii unui număr de zece inspectorate teritoriale de munca din ţară şi, nu în ultimul rând, institute de cercetări, precum şi ai unor instituţii publice din ţară etc.
La finalul lucrărilor s-au înmânat diplome de participare reprezentanţilor mai multor instituţii publice, s-au înmânat diplome de excelenţă şi trofee, mai multor agenţi economici.
Stresul la munca, in simpozion
Reactualizat la:
Simpozion internaţional pe tema stresului la locul de muncă, la Arad.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
În prezența a aproximativ 150 de preoți și diaconi și a peste 1.000 de credincioși, ierarhii arădeni au pus piatra de temelie pentru biserica Schitului „Izvorul Tămăduirii” de la Frumușeni.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!