ARAD. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii „Vasile Goldiş” din Arad, vicepreşedinte al Societăţii Române de Biologie Celulară (SRBC) şi preşedintele filialei Arad a SRBC, a participat, zilele trecute, la Bucureşti, la şedinţa SRBC, unde au fost stabilite acţiunile ştiinţifice din acest an.
Lucrările au fost prezidate de preşedintele SRBC, Acad. dr. Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” – Bucureşti şi prof. univ. dr. Aurel Ardelean, vicepreşedintele SRBC şi au vizat reînfiinţarea, din punct de vedere juridic, a Societăţii Române de Biologie Celulară şi desfăşurarea congresului SRBC.
Dintre membrii fondatori ai noii reînfiinţate Societăţi Române de Biologie Celulară au fost evidenţiaţi Acad. dr. Maya Simionescu, prof. univ. dr. Aurel Ardelean şi Academicianul Gheorghe Benga, cadru asociat al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.
Pe lista membrilor onorifici se află de Acad. Nicolae Simionescu (27 iunie 1926 – 6 februarie 1995), care a fondat Societatea Română de Biologie Celulară, în anul 1982, cu scopul de a crea o platformă de promovare, comunicare, colaborare şi dezvoltare a biologiei celulare în România şi a o integra în comunitatea internaţională.
În partea a doua a lucrărilor a fost subliniat faptul că Societatea Română de Biologie Celulară (SRBC), prin filiala Mureş, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Târgu Mureş – Facultatea de Medicină – Disciplina de Biologie Celulară şi Moleculară vor organiza, sub egida Academiei Române, în perioada, 4-7 iunie 2014, la Târgu Mureş, cel de-al VI Congres Naţional de Biologie Celulară cu participare internaţională şi cea de-a XXXII-a Sesiune Ştiinţifică Anuală a Societăţii Române de Biologie Celulară, unde Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este co-organizator şi va participa la sesiuni şi workshop-uri cu lucrări ştiinţifice sub formă de comunicări orale şi prezentare poster.
Lucrările prezentate în cadrul sesiunilor ştiinţifice vor fi publicate în cele două reviste cotate B+ de către CNCSIS şi indexate în importante baze de date internaţionale (SCOPUS, EBSCO, ProQuest): Analele Societăţii Române de Biologie Celulară şi Studia Universitatis „Vasile Goldiş”, Seria Ştiinţele Vieţii.
SRBC este o organizaţie ştiinţifică şi profesională care funcţionează pe lângă Institutul de Biologie şi Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” – Bucureşti, for de specialitate pe plan naţional şi internaţional în domeniul biologiei şi patologiei celulare.
Societatea Română de Biologie Celulară acordă, în fiecare an, premiile „Maya şi Nicolae Simionescu” pentru Excelenţa Ştiinţifică în Domeniul Biologiei Celulare şi Moleculare şi „Constantin Velican” pentru Cercetări de Biologie Celulară cu Implicaţii în Medicina Moleculară (pentru cercetători cu vârsta de până în 40 ani).
Citiți principiile noastre de moderare aici!