ARAD. O serie de dialoguri pe șase domenii distincte vor avea loc sub egida asociației „Susținem excelența”. Programul următoarelor evenimente a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă, prezidată de prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele asociației.
„Programul nostru se derulează pe șase mari domenii, având fiecare domeniu unul sau doi directori care se vor ocupa în întregime de organizarea evenimentelor propuse. Așadar, îl avem invitat pe Anton Ilica, o personalitate a Aradului, de care ne leagă o prețuire de decenii și mă bucur că a acceptat invitația noastră de a fi directorul departamentului de educație”, a punctat prof.univ.dr. Lizica Mihuț.
Derapaje și modele în educație
„Această asociație își propune să susțină excelență ceea ce este un lucru stimulativ atât pentru noi cât și pentru ceilalți întrucât avem cu toții o sete de excelență. Personal mă voi ocupa de problemele educației, un domeniu extrem de sensibil în opinia noastră, întrucât constatăm de mai multă vreme că educația se degradează la nivel de societate. Voi deschide seria dialogurilor cu un eveniment ce se va desfășura la Colegiul Național D. Țichindeal, pe 10 aprilie. Intenționez să pornesc în prezentarea mea de la derapajele existente în educație și prin expertiza mea voi prezenta modele de educație, desigur pe baza întrebărilor din sală”, a punctat prof.univ.dr. Anton Ilica.
Dialoguri despre excelență
Iată structura dialogurilor despre excelență pe cele șase domenii: *departament învățământ – directori: prof. dr. Achim Diana; conf. univ. dr Bran Renate Liliana – proiecte abordate: ,,Competente şi valori în educație” – Diana Achim; „Învățământul medical. Dificultăţi şi perspective” – Liliana Bran; *departament educație – director prof. univ. dr. Anton Ilica – proiect „Educaţia, la timpul preznt. Aspiraţii şi deziluzii”; *departament cultură – directori: prof. univ. dr. Lizica Mihuţ; av. scriitor Viorica Popescu, proiecte abordate – „Lecturi scenice sui-generis în teatrologia românească actuală’’ – Lizica Mihuț; „Excelenţă în proza românească contemporană.. Exemplificări” – Viorica Popescu; *departament sănătate – directori: dr. Corina Crişan, dr. Mihaela Orodan; proiecte abordate – „Medicina arădeană. Potențial și platitudine” – Corina Crişan; „Produse apicole, între tradiție și performanță” – Mihaela Orodan; *departament antreprenoriat – directori: manager Ana Maria Dragoş; manager Tabita Cristea; proiecte abordate – „Antreprenoriat în construcții. Pledoarie pentru profesionalism” – Ana Maria Dragoș; ,,Gastronomia. Realizări şi propuneri de top” – Tabita Cristea; *departament justiție – director: Av. Diana Chiţoi; proiect abordat – „Avocatura. Pericole și oportunități”; *departament jurnalism – director: jurnalist Georgiana Burcă; proiect abordat – „Etica presei în epoca inteligenței artificiale”.
Pe lângă aceste dialoguri se mai are în vedere și lansarea unor apariții editoriale, precum și proiecte internaționale – departament coordonat de psiholog Cristina Nistor, expert în elaborarea proiectelor internaționale. Nu în cele din urmă asociația „Susținem excelența” își propune să acorde și o serie de premii pentru excelență.
Trimite articolul
XConstat cu stupoare ca doamna rector Lile nu este luata în considerare de acest comitet al , excelentei?” Invidia doareeee
-
Si plagiatul doare
Un group care constient s-au inconstient promoveaza doar interesele Chinei comuniste in frunte cu closca mama Lizica Mihut. Ele nici-o data nu au fost interesate sa promoveze civilizatia West Europeana ci doar China.
Dar ce stie d-na Ana Dragos despre antreprenoriat, dansa a lucrat numai pentru institutia publica??
-
Esti frustrat pentru ca nu esti bine informat!
Inainte de a deschide gura,deschide-ti creierul!
…. Ma uit la poza, și nu știu dacă cei 3 din primul rând, sunt vii…. :/