În perioada 9-11 mai, elevii de clasa a II-a din toată țara au trecut printr-un examen de Evaluare Națională. Pe 9 mai au fost testați la scris limba română sau limba maternă, pe 10 mai la citit limba română sau limba maternă, iar pe 11 mai la matematică. În județul Arad au fost înscriși la examen 3.465 de elevi de clasa a II-a. La prima probă, de pe 9 mai, au fost înregistrați 3.064 de elevi prezenți și 401 absenți, la cea de-a doua, de pe 10 mai, au fost înregistrați 2.845 de elevi prezenți și 620 de absenți, iar la cea de-a treia probă, de pe 11 mai, au fost înregistrați 3.046 de elevi prezenți și 419 absenți.
Cea de-a patra zi de examen a fost destinată probei la limba română pentru minorități. Aici, din cei 265 de elevi înscriși, au fost prezenți 232, fiind înregistrate 33 de absențe: 7 la Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana, 6 la Școala Gimnazială Nr.2 Pecica, câte 4 la Școala Gimnazială „Tabajdi Karoly” Zerind și Școala Gimnazială Țipar, câte 3 la Școala Gimnazială „Pater Godo Mihaly” Dorobanți, Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn” Arad și câte unul la Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniș, Școala Gimnazială Mailat, Școala Gimnazială „Olosz Lajos” Adea, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad, Școala Gimnazială „Mora Ferenc” Zimandu Nou și Școala Gimnazială Peregu Mic.
În prima zi de examen, cei mai mulți absenți au fost raportați de Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu, Școala Gimnazială Buteni, Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Șiria și Școala Gimnazială Sântana – câte 17. În cea de-a doua zi de examen, cele mai mari numere de elevi absenți au fost raportate de Școala Gimnazială „Caius Iacob” Arad – 102, Școala Gimnazială „Aron Cotruș” Arad – 80, Școala Gimnazială „Ștefan Bozian” Șeitin – 37 și Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Șiria – 21. În cea de-a treia zi de examen, cele mai multe absențe au fost înregistrate la Școala Gimnazială „Ștefan Bozian” Șeitin – 35, Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Șiria – 23 și la Colegiul „Mihai Viteazul” Ineu – 17.
Marți, 16 mai, a fost rândul elevilor de clasa a IV-a să susțină Evaluarea Națională la limba română. Pe 17 mai va fi susținută proba la matematică, iar pe 18 mai cea la limba maternă. Pe 24 mai vor începe evaluarea și elevii de clasa a VI-a, cu proba la limbă și comunicare. Pe 25 mai, elevii de clasa a VI-a vor avea proba la matematică și științe ale naturii.
Notele obținute de elevi la aceste evaluări nu vor fi făcute publice și nu se vor trece în catalog, fiind transmise elevilor și părinților, cu scopul de a afla la ce nivel de cunoștințe se află elevii.
Trimite articolul
XCe atâta școală ? Gigi Becali a mărturisit că la 38 de ani a citit prima carte. Mai târziu în pușcărie a învățat să scrie și a scris mai multe cărți. Acum este multimiliardar respectat. Profesorii nici de una, nici de alta nu beneficiază.
Matematica in clasa a doua?
-
O da! Geometria o incep intr-a 3-a. Stai sa vezi cum le dau profesorii nu 30 probleme de mate pt vacanta , ci 48 de pagini de probleme, de stai toată vacanta sa pe faci. Aia nu mai e vacanta. Copiii ajung sa facă manualul singuri, tara prea mult efort de la profesor. Oricum, ce are Romania acum, sunt profesori slab pregătiți, cei buni sunt in diaspora de mult timp.
-
Derek, aritmetica ar fi suficienta pt. niste copii de primara.
-