A fost mare eveniment creştin în Sebiş, duminică, 21 august. Mai exact, în duminica a noua după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au oficiat slujba de târnosire a noii biserici cu hramul „Sfânta Treime” din Parohia Sebiş II, Protopopiatul Sebiş. Slujba a fost urmată de săvârşirea Sfintei Liturghii, în sobor de preoţi şi diaconi. Evenimentul a adunat atât credincioşi din Sebiş, cât şi din localităţile învecinate, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale și locale, primari de prin Arad, deputaţi, reprezentanţi ai CJA. Peste 600 de suflete au asistat duminică la târnosire.
„În sunetul clopotelor, cei doi Ierarhi au fost întâmpinaţi cu mare bucurie, în faţa sfintei biserici, de un frumos sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu părintele Alexandru Botea, protopopul Sebişului, bărbaţi cu prapuri şi mulţime de credincioşi. A urmat apoi slujba de târnosire a bisericii. În piciorul Sfintei Mese a Altarului au fost așezate părticele din moaştele martirilor. Sfânta Masă s-a spălat cu apă curată, apoi cu apă de trandafiri pentru a fi curată şi înmiresmată. A urmat ungerea cu Sfântul şi Marele Mir, aşezarea Evangheliştilor în cele patru colţuri şi îmbrăcarea cu giulgiu care este <întruchiparea giulgiului în care a fost învelit trupul cel mort al Mântuitorului Iisus Hristos după coborârea de pe cruce>. S-a pecetluit apoi cu ceară roşie <aşa cum a fost pecetluit mormântul cel de viaţă făcător al Domnului Hristos Iisus>. După întocmirea Sfintei Mese, s-a continuat cu sfinţirea bisericii pe dinăuntru, a catapetesmei și a picturii. A urmat, apoi, săvârșirea Sfinte Liturghii în biserica nou sfinţită”, ne-a descris evenimentul Iustin Popovici.
În cadrul liturghiei, fostul preot Mihail Popa a primit distincţia de iconom stavrofor.
Despre biserică
Construcţia noii biserici din Sebiş a început în 1994 şi a fost finalizată cu tot cu picturile din interior în 2007, prin grija părintelui Mihail Popa, fost preot paroh până în anul 2014, şi a noului preot paroh Cătălin Rus-Mercea, cu ajutorul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, dar şi cu sprijinul credincioşilor.
Biserica a fost construită în formă de cruce pe fundație de beton armat, din cărămidă și având acoperișul din tablă.
În anul 2015, sub îndrumarea actualului preot paroh Rus-Mercea Cătălin și a consiliului parohial și cu sprijinul credincioșilor, s-au efectuat reparații exterioare şi de înlocuire a pardoselii din fața bisericii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!