Datorii de 218.000 de lei. Atât au reuşit să adune parchetele din Arad, dar şi instanţele de judecată, către Baroul Arad. Aceste sume li se cuvin avocaţilor arădeni care au prestat asistenţă judiciară din oficiu pentru oamenii care nu şi-au permis să îşi angajeze un apărător ales.
„În ceea ce priveşte facturile emise către parchete, acestea sunt mai vechi, nu au fost încasate de prin aprilie, mai. În ceea ce priveşte instanţele, datoriile acumulate de acestea au întârzieri de aproximativ o lună de zile”, a explicat Andrei Ioniţă, preşedintele Baroului Arad, în cadrul unei întâlniri cu presa, pricinuită de evenimentul „O zi fără avocaţi! Ziua în care justiţia nu există”.
Avocaţii au decis, la nivel naţional, să nu intre la instanţe şi să îşi sisteze munca la birourile de avocatură pentru a atrage atenţia asupra problemelor din sistem.
„Se ştiu de la începutul anului sumele necesare pentru plata avocaţilor din oficiu. Dar aceste sume nu sunt bugetate”, a mai explicat Ioniţă.
Acesta precizează că onorariile pentru apărătorii din oficiu sunt unele mici, sumele fiind cuprinse între 300 şi 1.000 de lei. Cu toate acestea, avocaţii nu îşi primesc banii pentru munca prestată.
Trimite articolul
XDin ce se spune avocatii sunt o breasla care trebuie desfiintata, Si cu pensiile lor speciale ce fascem?
-
Amice esti profund ignorant. Daca desfiintati breasla asta va manaca câinii. Cat despre pensiile lor speciale te informez ca nu sunt speciale si sunt bazate pe contributivitate asa ca te aia grija degeaba. Nubstatul plateste aceste pensii.
Prea mulți si prea dezvoltați pe partea neloiala a societati
Cum e treaba cu minimul si nu sunt care sa împartă mere prune si mâncare calda in piețe si zile mai speciale sa facem târguri si case de copii si fundații prntru cerșetori muncitorii.