Ghioroc. Schimbări importante pe “Litoralul Vestului”, începând cu acest sezon estival. Turiştii care au vizitat în weekend Plaja Ghioroc au putut observa deja că locul seamănă cu o mică staţiune. Promenada are mai multe terase şi restaurante noi, numărul celor care sunt deja deschise ajungând la 15. În parcare, începând de duminică funcţionează un parc de distracţii, care va fi deschis în tot sezonul, iar Primăria Ghioroc estimează ca acest lucru va atrage foarte mulţi vizitatori. Locul a fost plin de copii, la fel ca şi terasele, unde abia mai găseai masă liberă duminică-după-amiază.
Taxare de la 1 iunie
Primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan, ne-a declarat că, deşi oficial sezonul va începe la 1 iunie, terasele sunt deja deschise, la fel şi campingul, iar plaja poate fi folosită. De altfel, numeroşi vizitatori au făcut deja plajă în weekend, iar alţii au intrat şi în lac.
Parcarea a fost plină, mulţi vizitatori venind din alte judeţe, în special din Timiş. Taxarea maşinilor care intră în parcarea de o mie de locuri va începe la 1 iunie, tariful fiind tot de 10 lei, ca în anii trecuţi. Între timp, lucrările la extindere a parcării au început luni, urmând să mai fie adăugate aproape 300 de locuri pentru maşinile turiştilor.
Insulă legată de plajă
Primarul spune că mica staţiune de interes local – atestat primit în toamna anului trecut de la Guvernul României, se va dezvolta în continuare.
“Vrem să mărim promenada cu terase, pentru că deja e greu să găseşti locuri libere la mese în zilele cu vreme frumoasă. Plaja a fost şi ea reamenajată. Peste 2.000 de tone de nisip au fost descărcate în ultimele săptămâni”, a spus edilul.
Şi mica insulă, aflată în proprietate privată de aproximativ 25 de ani, a fost legată de zona plajei. Conform primarului, proprietarul va construi aici un restaurant cu terasă. Totuşi, vizitatorii par nerăbdători să ajungă pe insulă, pentru că zeci de persoane au mers pe jos pe noul drum din pământ, pentru a vedea acest loc până acum inaccesibil. Mulţi au profitat de faptul că se aflau “între două ape” – având în vedere că drumul taie practic lacul – şi şi-au făcut fotografii.
Record de turişti
Pentru pregătirea noului sezon, Primăria Ghioroc şi Consiliul Judeţean au cheltuit aproximativ 200.000 de lei. Primarul comunei speră că anul acesta, după un an în care pandemia ne-a ţinut mai mult în case, va fi o explozie de turişti.
“Chiar şi anul trecut, în pandemie, când nu am avut tradiţionalul festival al verii organizat de studenţi, am înregistrat peste 130.000 de vizitatori, o cifră record. Asta ne face să credem că anul acesta vom avea mult mai mulţi vizitatori. Mai ales pentru că există facilităţi noi, cum este parcul de distracţii, care atrage deja foarte multe familii ce vin aici să îşi petreacă timpul liber”, a spus Corneliu Popi-Morodan.
Festival din luna iulie
Ghioroc Summer Fest începe mai târziu, în acest an. A zecea ediţie va fi deschisă în 4 iulie şi se va încheia în septembrie. Totul, doar dacă nu apar alte restricţii impuse de pandemia de COVID-19.
În acest an, festivalul va fi organizat de Liga Studenţilor din cadrul Universtităţii “Aurel Vlaicu”, Primăria Ghioroc, Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean Arad.
Trimite articolul
XBanii obtinuti din inchirierea sezlongurilor si hidrobicicletelor intra tot in buzunarele sefilor din Primaria Ghioroc , ca si in anii trecuti ???
Vazand pozele am ajuns la concluzia ca autorul acestui articol nu a vazut niciodata macar 100 de oameni dar ce sa mai spun de SUTE 🙂
-
vazand comentariul tau am ajuns la concluzia ca nu faci diferenta intre plaja si terase. in articol se spune ca sute de oameni la terase. nu pe plaja. daca maresti poza, vei vedea situatia. am fost si eu acolo, parcarea avea peste 300 de masini ieri. boule!
Am fost duminica pe la ora 17 si erau pline terasele. La gherete iarasi cozi. Parcarea a fost plina si veneau masini in coloane. Locul e frumos nu am mai fost de zece ani si nu mi a venit sa cred ce vad. Ma bucur ca se dezvolta ghioroc
Amandoua insulele au fost legate de mal. Ma intreb cat de ok este pentru ecosistem. Curenti subacvatici, pesti, etc.
-
Normal ca nu e bine . I-au interesat sa faca bani doar
-
Da pe langa ecosistemul subacvatic afectat e si totul asa un kitsch de prost gust…mai bine ar fi lasat balta aia in pace asa cum era pe vremuri, era mai rustic si mai frumos.
-
Probabil ca Fane Agrima de pe insulá a sponzorizat vaporul (epava aia ruginitá) lui primáriei,
te pomenesti cá in viitor fac si ceva croaziere prin Litoral…din Sud in Nord sau din Est in West ???
Citesc comentariile astea majoritatea de 2 lei si nu pot sa cred cat de imensa este rautatea si prostia omeneasca…daca este amenajat nu e bine ca auzi prostie se strica ecosistemul si influenteaza curentii..parca ar fi apa curgatoare nu balta..daca nu se amenajeaza iar e problema ca nu ai unde parca…dar voi astia gen nemultumiti dc aruncati gunoaie si va lasati rahaturile pe unde campati?cui nu i convine stati drq acasa sau mergeti la Ghilin in boschetareala…oarba dupa voi de dezaxati
-
Mai taci ma ca esti prost de dai in gropi.
-
Esti prost ! Stai jos 4 ! Daca nu stiai si in balta sant curenti. Daca au lipit cele 2 insule de mal si intrerup curenti subacvatici, doar printre cele doua insule se mai poate ajunge in partea cealalta, aici pe plaja se pot aduna gunoaie plutitoare, alge si se poate forma mâl. Ca sa nu mai vorbim ca au “micsorat” balta. Pentru cei care fac windsurfing sau altele. Cine umbla la Ghioroc la balta stie despre ce vorbesc. Eu am ridicat doar un semn de intrebare. Anul trecut se vehicula zvonul ca cei de la Metalcomp vor sa faca motel pe insula din stanga. Nu stiu daca este adevarat ! De aia au taiat si din malul stang ca sa faca plaja. Au defrisat toata insula. Pe cea din dreapta, cea cu cladirea aceea nu stiu ce va fi. Tot ceva de genul. Probabil tu umbli la Ghilin, dar nu se compara. Pe viitor documenteaza-te inainte sa lasi un comment !