Tabăra de pictură de la Bata, judeţul Arad, s-a constituit ca un eveniment de tip anual şi şi-a propus prin artiştii pe care îi invită/promovează, să devină unul dintre cele mai importante simpozioane de artă organizate în vestul ţării.
În acest sens, ideea simpozionului de la Bata porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, sau cu alte cuvinte multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi se întâlneşte şi coabitează în mod fericit şi prolific într-un spaţiu de creaţie comun.
Un prim argument al acestui proiect organizat şi finanţat de către Centrul Cultural judeţean Arad se constituie în posibila întâlnire dintre unii artişti români şi străini, a schimbului de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, iar al doilea argument ce rezultă din organizarea taberei de pictură de la Bata îl constituie organizarea unei expoziţii colective, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal din Arad. În final, producţia plastică realizată cu prilejul fiecărei ediţii întregeşte şi completează colecţia patrimoniului cultural al Centrului Cultural judeţean Arad.
Acest eveniment nu se înscrie în categoria acţiunilor ce se derulează în virtutea unei tematici impuse, deci artiştii invitaţi sunt liberi sa aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.
Din punct de vedere tehnic, această tabără deşi poartă denumirea de tabără de pictură, rămâne deschisă oricăror tehnici de pictură sau grafică ce includ drept suport pânza de pictură, lemnul, hârtia/cartonul etc.
Muzeul de Arta Arad găzduieşte joi, 2 august, la ora 18, vernisajul expoziţiei de artă plastica Tabara de la Bata, editia a 5-a. Evenimentul reuneţte lucrări ale unor artişti consacraţi, muzeul arădean fiind reprezentat de dr. Adrian Sandu – muzeograf.
Citiți principiile noastre de moderare aici!