Prima licitaţie pentru tablete achiziţionate de o primărie din Arad a fost deja publicată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Primăria Socodor s-a mişcat repede, înaintea altor administraţii, şi a alocat 135.000 de lei pentru cumpărarea dispozitivelor necesare învăţării online. Vor primi tablete toţi copiii care învaţă în comună, nu doar cei care nu deţin un astfel de instrument.
Primarul din Socodor, Ioan Jura, ne-a declarat că vor fi cumpărate 270 de tablete, la un preţ mediu de 500 de lei, care să fie folosite de copii pentru învăţarea online.
“Am decis să cumpărăm tablete pentru toţi copiii de la şcoala din comună. Este vorba de preşcolari şi elevi ai claselor I – VIII de la Şcoala Gimnazială ‘Iustin Marşieu’. Inspectoratul Şcolar ne-a trimis o solicitare pentru a ajuta 152 de copii care nu au dispozitivele necesare pentru lecţiile online, dar am considerat că nu ar fi corect faţă de ceilalţi. Vă daţi seama, am fi făcut mai mult rău decât bine, unii s-ar fi simţit neîndreptăţiţi. Mai bine un efort financiar mai mare, dar toţi să fie trataţi egal. De altfel, noi am decis să acordăm tablete înainte ca Inspectoratul Şcolar să ne ceară acest lucru, de aceea suntem şi printre primele primării care au deja anunţul publicat pe SEAP”, a spus primarul.
Pentru 70 de copii din Socodor vor fi contractate şi servicii de internet.
Primăria Arad, cu o populaţie de 70 de ori mai mare decât are comuna Socodor, va cumpăra doar 856 de tablete, la preţul mediu de aproximativ 450 de lei bucata. Mai puţine chiar decât ceruse Inspectoratul Şcolar, care estimase un necesar de 1200 de dispozitive pentru copiii din municipiu care nu au în momentul de faţă posibilitatea de a învăţa online. Explicaţia oferită de Primăria Arad este aceea că ISJ luase în calcul şi elevi de la şcoli private sau speciale, care nu se încadrează la finanţare din bugetul municipal.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a anunţat, luni, că 5.745 de elevi din judeţul Arad, reprezentând 9,4% dintre aceştia, nu au dispozitive electronice, precum tablete sau telefoane performante, pentru a putea participa la cursuri online. Instituţia a recomandat primăriilor să găsească soluţii pentru aceşti copii.
Trimite articolul
XDomnule primar din Socodor ,
asa ai invatat dumneata sa scri , sa citesti , alfabetul , adunarea ,scăderea, înmulțirea si împărțirea? ???? cu tableta ? Cred că NU!
Oarecum, prin ceea ce faceți , de moment ajutați copiii.
Aveti amabilitatea si puterea in partidul din care faceti parte ,puneți lucrurile la punct , asa cum trebuie.
Nu vă cunosc , nu e important asta ,vă cunoaste comunitatea ,oamenii ,copiii , cred că ei asta vor de la dumneavoastră.
“Omul are nevoie de pâine, carte si Dumnezeu”!
La Socodor, se investeste in viitor ,generatiile viitoare ale comunei beneficiaza de gradinita si,scoala noua ,teren de sport,parcuri amenajate ,locuri de joaca ,piste de navomodele si biciclete,locuri de desfasurare a evenimentelor culturale si locase de cult dotate,nu e de mirare ca in vremea pandemiei un primar cu viziune sa acorde sanse tuturor elevilor la studiul online ,felicitari Domnule Primar si echipei de la Socodor !