ARAD. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă scoaterea la licitaţie pentru exploatarea masei lemnoase pe picior de pe DN 79 Arad-Oradea, de la kilometrul 5 până la kilometrul 29 al şoselei. Practic, pe drumul Arad-Oradea se va întâmpla cam ce s-a întâmplat pe DN 7, de la Arad spre Nădlac, acolo unde copacii au fost raşi, puşi la pământ.
Revenind la copacii de pe DN 79, cei de la DRDP au făcut o numărătoare a arborilor şi au ajuns la concluzia că există 633 de copaci din trei specii. Estimările indică faptul că există 366 de metri cubi de dud, 387 de metri cubi de frasin şi 347 de metri cubi de ulm de câmp. Preţul pentru prima specie de lemn pleacă de la 60,80 de lei metrul cub, pentru a doua specie de la 77,10 lei, iar pentru a treia specie preţul de plecare este de 59,60 de lei metrul cub. În total, vor fi tăiaţi copaci însumând 1.102 metri cubi, iar valoarea totală estimată este de 72.885 de lei. Totuşi, DRDP ar putea încasa bani mai mulţi, ţinând cont de faptul că licitaţia ar putea aduce preţuri mai ridicate. Ofertele sunt aşteptate la Regionala de Drumuri până în data de 7 octombrie, la ora 10:00.
Şi condiţii
DRDP pune şi anumite condiţii pentru cei care vor câştiga licitaţia şi vor tăia copacii de pe marginea drumului. „Tăierea plantaţiei se va efectua fără închiderea circulaţiei rutiere pe sector; se interzice cu desăvârşire tăierea arborilor nemarcaţi; lungimea frontului de lucru nu va depăşi 100 de metri în aliniament şi 50 de metri în curbe; în situaţia excepţională în care condiţiile locale impun doborârea arborilor pe platforma drumului, se va proceda la oprirea circulaţiei din ambele sensuri un timp cât mai scurt; este interzisă deplasarea lemnului pe partea carosabilă prin tractare cu mijloace mecanice”, sunt câteva dintre cerinţele celor de la Regională.
Trimite articolul
XStie careva sa spuna de ce se taie copacii?Este un motiv special?
Ne indreptam cu pași rapizi spre desertificare. Nu înțeleg nimic. Pe de o parte se tot vorbește de perdele forestiere de-a lungul drumurile și autostrăzilor, pe de alta parte CNAIR taie copaci. De ce ?
-
Pentru ca, probabil ceva sef a gasit client pentru lemn. Ca mna, toate s-au scumpit si trebuiesc bani…
Vor sa fac coșciuge sau copârse din ei?
Ceva lucrari de plantare perdele forestiere nu au în vedere?
Ca de obicei toasi, va dovediti din nou ca faceti parte din categoria celor care citesc, se pronunta imediat , fara a fi informati, si uite de aice cum sare “analfabetismul functional’ la greu aici pe aradon! Pai mai toasi, de zeci de ani se tot discuta despre pericolul “mortal” pe care il reprezinta lizierele de pe marginea drumurilor publice, in special cele nationale! Cand pe vremea lui Ceasca se circula mai mult cu straful, tractorul, combina, Saviemul, etc. (tot felul de relicve auto si cu tractiune animala) situatia de astazi este cu totul altfel! Apoi toasi acesti arbori au o anumita varsta, deci oricand se poate intampla ce s-a intamplat pe Arad-Siria si pe tronsoane Barsa-Buteni, Sebis, Moneasa acuma 5-6 ani (cand a fost acea vijelie devastatoare care a doborat pe sosea zeci de arbori intr-o clipita!). Si apoi de unde cretinitatea cu “desertificarea”? Multi ecologisti pe aici care nu pricepeti nimica, doar sa comentati absolut aiurea ca asa este in trend sa comentezi impotriva fara sa cunosti toate datele si motivatiile!!!!!!
MAFIA LEMNULUI ca să facă avere și să distrugă specia umană ca să nu mai avem oxigen si echilibrul climatic. Pregătiți-vă pentru zilele cele de pe urmă
asa mai scapam de idiotii cu bmw ca luau un copac, nici speranta asta nu o mai avem
-
O,da! Se poate face doar toaletare. Taiere crengi, nu copacul in totalitate. Mafia lemnului,oricum, domină. Noi nu ieșim să ripostăm,nu blocăm acțiunile și își fac de cap. Noi, cetățenii,suntem de vină că tăcem.