ARAD. Polițiștii arădeni au efectuat, pe data de 10 mai, mai multe percheziții domiciliare în județele Arad și Timiș, în urma cărora o femeie de 34 de ani, din Fântânele, a fost reținută pentru evaziune fiscală și înșelăciune. La data respectivă, Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a comunicat următoarele:
„Din cercetări, a reieșit că, în perioada mai 2022 – februarie a.c., o femeie de 34 de ani, din Fântânele, prin inducere în eroare, ar fi pretins și încasat sume de bani, de la persoane fizice și juridice, în schimbul redactării de proiecte, în vederea obținerii de fonduri europene nerambursabile, în cadrul mai multor granturi. Persoanele vătămate au virat banii în mai multe conturi, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 311.000 de lei.”
Femeia de 34 de ani a fost pusă sub control judiciar, după ce, inițial, a fost reținută pentru 24 de ore. La sfârșitul săptămânii trecute, Biroul de Informare şi Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a anunțat că aceasta a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență și înșelăciune.
Soluția Parchetului
Dar iată ce a transmis, mai exact, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad:
„Prin rechizitoriul din data de 17.05.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei I.I.-B., aflată sub control judiciar, în vârstă de 34 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, prev. de art. 291 al. 1 C.p. şi înşelăciune, prev. de art. 244 al. 1,2 C.p., cu aplic. art. 35 al. 1 C.p. În fapt, în perioada mai 2022-februarie 2023 inculpata a pretins şi primit de la martorele denunţătoare M. S. şi M. C. suma de 4% din suma de 311.370,5 lei (în total 12.454 lei) în mod direct şi pentru sine, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului – Direcţia Generală Antreprenoriat şi Programe de Finanţare – cu atribuţii privind aprobarea proiectelor nerambursabile din fonduri europene (pe care trebuia să le întocmească şi depună în numele societăţilor comerciale C. M. SRL, având ca administrator pe M. S. şi A. SRL, având ca administrator pe M. C.) şi, totodată, uzând de mijloace frauduloase şi profitând de lipsa de experienţă şi de vârsta tânără a persoanelor vătămate, a indus în eroare persoanele vătămate M. S., în calitate de administrator la SC C. M. 2020 SRL şi M. C., în calitate de administrator la SC A. SRL, creând aparenţa că urmează să redacteze şi să depună proiecte pentru ca persoanele vătămate să beneficieze de fonduri nerambursabile (europene) în cadrul proiectelor «Start-up Nation Romania, microindustrializare, femeia manager, digitalizare, ajutor de stat pentru achiziţie teren – tânărul fermier, proiect european pentru construcţie laborator-cofetărie», cu consecinţa însuşirii sumei de 311.370, 5 lei, depusă de către persoanele vătămate în conturile indicate de către inculpată – reprezentând cofinanţare în cadrul proiectelor respective, deşi inculpata nu a întocmit şi depus spre aprobare/validare proiectele susmenţionate (cu excepţia proiectului «Femeia Manager»).”
Dosarul a fost înaintat Tribunalului Arad spre competentă soluţionare.
Trimite articolul
XNu se poate acest lucru fara cei angajati la stat.la o mica verificare se observa cine a ajutat
Nu iese foc fara fum. Ca si cu fufa aialata oricita imaginatie ai avea si cit de bine stii sa dai din fund si cine cumpara nu-s timpiti. undeva so blocat ceava la imppartirea banilor; Aceasta este o parere personala supusa moderatiei site0ului aradon.
Faptul ca niciodata nu se da pe goarnă mai multe indicii decat initialele si sexul făptașilor, pt. mine ramane in continuare, o mare enigma nedezlegata, toasi.