N-au trecut decât două săptămâni de când dr. Gabriela Ţârle s-a (re)instalat la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, că au şi început întâmplările savuroase ce o au în prim-plan. Care e, de această dată, subiectul? Unul demn de filmele de spionaj: dr. Ţârle susţine că a descoperit în maşina de serviciu „aparatură de supraveghere audio şi video cu înregistrare”. Cel puţin aşa rezultă din plângerea penală pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, împotriva unor autori necunoscuţi. Directorul DSP nu a dorit să ofere informaţii suplimentare: „Nu vreau să mă pronunţ în niciun fel, fiind un caz în curs de cercetare”, a declarat pentru Mediafax dr. Gabriela Ţârle. Procurorii nu au stabilit deocamdată dacă sesizarea a fost făcută de Ţârle în nume personal sau în numele instituţiei pe care o conduce.
Conform informaţiilor pe care le deţinem, este foarte probabil ca „aparatura de supraveghere audio şi video cu înregistrare” invocată de directorul DSP, să nu fie decât un amărât de sistem de alarmă al maşinii sale de serviciu. Acest sistem – un model mai vechi – are nişte senzori de mişcare ce au fost montaţi, se pare, pe stâlpii din faţă, pe interior. Rămâne ca organele abilitate să stabilească ce au „auzit”, „văzut” şi „înregistrat” aceşti senzori.
A căutat până a găsit
Nu s-ar putea spune că e plictisitor să lucrezi, zilele acestea, la Direcţia de Sănătate Publică din Arad. A revenit Ţârle. Doctor Gabriela Ţârle. Viaţa pare mai palpitantă de când ea a fost (re)instalată în fruntea instituţiei.
Gurile rele zic că, încă din primele zile de mandat, toate lucrurile (inclusiv mobilierul) din biroul directorial au fost întoarse pe dos în căutarea unor… „aparate de supraveghere audio şi video cu înregistrare”. Devreme ce acestea nu au fost găsite în birou, aria de cercetare s-a extins. Căutările au continuat şi, în cele din urmă, microfoanele şi camerele video au fost „găsite” tocmai în maşina de serviciu a directorului!
Antecedente
Nu este pentru prima dată când dr. Gabriela Ţârle este implicată în astfel de întâmplări ieşite din comun. Probabil că multă lume îşi mai aminteşte de scandalul iscat de prima de 30.000 de lei pe care dr. Ţârle şi-a atribuit-o cu ocazia sărbătorilor de iarnă din 2007 (pe care, ulterior, a fost obligată să o restituie). A urmat un eveniment şi mai spectaculos: scandalul apelurilor cu suprataxă (la ghicitori şi vrăjitoare) pe care dr. Ţârle le-a efectuat, la sfârşitul lui 2008, de pe telefonul de serviciu. Ea a fost somată de două ori până şi-a achitat factura de aproape 4.000 de lei. O echipă din Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a făcut verificări la DSP Arad, iar în februarie 2009, dr. Gabriela Ţârle a fost demisă, în urma unor acuzaţii de abuz în ceea ce priveşte cheltuirea banilor instituţiei. După trei ani de procese, la 27 iulie 2012, dr. Ţârle a fost repusă în funcţie în baza unei sentinţe definitive şi irevocabile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!