20 de kilometri. Distanţa dintre Pecica şi Arad. Pentru cei care lucrează la Arad şi fac naveta distanţa se traduce între 6 şi 8 lei. Atât costă biletul cerut de taximetristii pirati. Pentru că afacerea este destul de profitabilă, tot mai multe persoane devin “taximetristi pirati“. Fără autorizatie de transport, fără a fi persoană fizică autorizată, fără a elibera o chitanţă în schimbul banilor plătiţit de oameni pentru bilet , transportatorii au ajuns în vizorul poliţiştilor din Pecica. Dacă prima dată când au fost prinşi trasnportând mai multe persoane cu autoturismele persoanele, în schimbul unor sume de bani, poliţiştii din Pecica i-au avertizat, a doua oară nu au mai fost atât de îngăduitori.
Avertizaţi apoi amendaţi
Prima dată i-am avertizat. N-au înţeles. Când i-am prins a doua oară, i-am sancţionat cu câte 1.000 de lei. A treia oară cu 1.500 de lei. Am tot mărit sancţiunea. Pe lângă sancţiunile aplicate le-am reţinut şi plăcuţele de înmatriculare şi certificatele de înmatriculare , a declarat comisarul Tudor Crăciun, şeful Poliţiei Pecica. Taximetria ilegala între Pecica şi Arad a devenit aproape un fenomen.
Piraţii au ajuns să stea la pândă ca să facă rost de clienţi. Unul dintre cele mai cunoscute locuri în care stăteau “taximetriştii” la Pecica era intersecţia de la intrarea în oraş. De când cu acţiunile oamenilor legii pe linia combaterii taximetriei ilegale, se spune că transportatorii nu mai sunt văzuţi în acel loc.
Maşini cu defecte tehnice
Ce e mai grav decât taximetria ilegala este faptul că unele dintre autoturismele cu care se face naveta Pecica-Arad au o stare tehnică precară. De cele mai multe ori, taximetriştii înghesuiau şi câte cinci pasageri în maşină pentru un ban în plus.
JA – I.C.
Citiți principiile noastre de moderare aici!