Se pare că telenovela spitalului TBC din Grădişte se apropie de sfârşit. După ce a fost construită pentru a deservi secţia TBC, clădirea nouă din Grădişte a devenit o minge de ping-pong jucată între Matern şi secţia de pneumologie. Fostul şef al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, a dorit să mute maternitatea în clădirea cea nouă, a şi demarat proceduri pentru a se stabili ce lucrări trebuie realizate pentru ca imobilul să fie adaptat noului obiectiv. Însă, odată schimbată conducerea CJA, s-a schimbat şi punctul de vedere. Iustin Cionca, preşedintele ales al Consiliului Judeţean, anunţă că secţia TBC va fi mutată în clădirea nouă din Grădişte. „Noi plătim chirie, iar secţia TBC este în condiţii improprii, deşi avem o clădire nouă, care stă nefolosită. Este în interesul Aradului, al arădenilor, ca această secţie să fie mutată cât mai grabnic. Rezolvarea situaţiei de la TBC este una dintre priorităţile începutului meu de mandat. Ce s-a făcut bine înainte trebuie să continue, iar greşelile trebuie corectate. Construirea noului imobil a reprezentat un efort considerabil al Consiliului Judeţean şi o iniţiativă necesară, ţinând cont de incidenţa afecţiunilor pulmonare în judeţul Arad şi de condiţiile existente acum în secţia veche”, a declarat Cionca.
Cumpără mobilier
Însă preşedintele CJA nu s-a rezumat doar la poveşti, ci a făcut deja primii paşi pentru mutarea TBC-ului în spitalul nou. Mai precis, a dispus începerea procedurilor de achiziţie de mobilier şi realizarea branşamentelor la reţelele de utilităţi. Teoretic, în vreo 2-3 luni de zile, întreaga secţie TBC de pe strada Mihai Eminescu ar putea ajunge în clădirea nouă, construită la standarde europene exact pentru pacienţii care suferă de afecţiuni pulmonare.
Maternul…
Într-adevăr, secţia TBC de pe Eminescu se află într-o situaţie dezolantă. Dar nici Maternul nu stă mai bine. Reprezentanţii CJA anunţă că va fi întocmit un raport privind necesarul pentru întreţinerea clădirilor Maternului astfel încât, pe termen scurt, actul medical să se poată desfăşura şi acolo cât mai bine. Cât de bine se poate desfăşura actul medical într-o clădire care stă să se prăbuşească? Asta rămâne la latitudinea specialiştilor să stabilească.
Citiți principiile noastre de moderare aici!