Ne simţim legaţi mereu de trecut prin faima unui lăcaş de învăţamânt fundamentat pe ideea însuşirii artei creatoare şi a unor meserii de bază în industria arădeană.
Azi, ne aflăm într-o şcoală care înmulţeşte seria instituţiilor ce încurajează competiţia şi favorizează înnoirea, care se străduieşte să promoveze un învăţământ de calitate, cu impact benefic asupra noilor aspecte din societate.
Baza materială modernă şi dotarea de excepţie au fost realizate prin proiecte de parteneriat internaţional cu Organizaţia nonguvernamentală THW-Renania de Nord Westfalia-Germania, dar şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei.
Cele 92 de cadre didactice au în vedere misiunea şcolii care constă în formarea absolventului complex, a specialistului capabil să răspundă exigenţelor în schimbare ale economiei de piaţă, cu spirit de creativitate, cu o cultură profesională organizată în jurul computerului. Calitatea educaţiei şi a pregătirii profesionale este cea mai importanta responsabilitate a şcolii faţă de propriul destin, realizată prin dăruire, dorinţa de autodepăşire şi bucuria unor rezultate pe măsură.
Cele doua Olimpiade Tehnice Naţionale desfăşurate aici, ediţiile 2004 şi 2006, au evidenţiat principii ce coordonează munca specialiştilor din şcoală: calitate profesionalism, abnegaţie, spirit de competiţie.
„Şcoala noastră este şi ne străduim să fie în continuare o mare atracţie pentru copiii cu înclinaţii tehnice, dornici să urmeze o meserie, dar să reprezinte şi o rampă de lansare pentru cei care vor să urmeze o instituţie de învăţământ superior- ne mărturiseşte directorul instituţiei, prof. ing. Michaela Borza. Continuăm să promovăm un învăţământ competitiv şi să avem în vedere extinderea ofertei educaţionale, în funcţie de opţiuni, aptitudini, interese, de necesităţi individuale şi, mai ales, cele sociale. Rămânem aproape de concepţia europeană despre educaţie, în a pregati elevi apţi de a se adapta pe baza cunoştinţelor, deprinderilor proprii la cerinţele specifice economiei de piaţă, printr-o inserţie într-o lume nouă.
Prin urmare, dragi tineri, ţintiţi o carieră tehnică, trecând printr-o şcoală dotată, modernă şi dinamică!”
DOTARE MODERNĂ ŞI PERFORMANTĂ
Gr. Şc. Ind. „A. Vlaicu” dispune de 41 de săli de clasă, laboratoare: electronică automatizări, electrotehnică, măsurări tehnice, rezistenţa materialelor, prelucrări mecanice, desen tehnic, informatică, AEL, fizică, chimie, biologie; cabinete de limbă şi comunicare, consiliere şi asistenţă psihopedagogică, matematică, legislaţie rutieră, ateliere de instruire practică, mecanică auto, lăcătuşerie, electrotehnică, electronică, prelucrari mecanice; săli de sport; CDI (bibliotecă).
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!