Ce mai recentă înfățișare în acest dosar a avut loc în 22 iunie, cu o săptămână înainte de începerea vacanței judecătorești. În aceste condiții, judecătorul a decis amânarea procesului pentru data de 16 septembrie. Revenind însă, la termenul din 22 iunie, au fost audiate mai multe persoane, printre care angajați ai restaurantului Mc´ Donalds, agenți de pază care au intervenit la solicitarea angajaților localului și martori aflați în fața clubului Aladio, situat pe ștrandul Neptun, în dimineața de 29 decembrie 2019, acolo unde a început totul.
În fața instanței, o tânără care se afla în fața localului de pe ștrand și a asistat la una din scenele incidentului a declarat:
„Am fost la Aladio, am ieșit afară la țigară și l-am văzut pe Răzvan Copăceanu fugind afară speriat, s-a împiedicat de piciorul meu, dar nu l-am văzut agresând, și a fugit, după care am văzut pe internet ce s-a întâmplat. În afară de faptul că Răzvan fugea nu am văzut absolut nimic. Eram cu spatele, stăteam pe un scaun și s-a împiedicat de piciorul meu”.
După ce și-a susținut declarația, tânăra a răspuns, pe rând, întrebărilor puse de judecător, procuror și avocatul apărării: a spus că tânărul a ieșit din local, fiind urmărit de „niște băieți. Trei văzusem eu”, care l-au și ajuns, că nu a văzut ca tânărul să aibă un cuțit în mână, că nu a auzit pe nimeni să strige că cineva a fost înjunghiat, că nu a văzut urme de sânge pe jos, că, în opinia sa, tânărul era victima în contextul celor văzute de ea și că a aflat ulterior – de pe internet – ce s-a întâmplat.
„Chemat” de butonul de panică
Al doilea martor audiat la termenul de săptămâna trecută a fost un agent de pază, chemat de angajații restaurantului Mc´Donalds, care apăsaseră butonul de panică.
„Am primit buton de panică din partea restaurantului Mc´Donalds și ne-am deplasat la fața locului, unde o persoană, un bărbat, era jos pe trotuar, inconștient. Am rămas la fața locului până a venit Poliția și salvarea”, a declarat bărbatul în fața judecătorului.
Întrebat de unde știa dacă era inconștient, agentul de pază a răspuns că ”m-am oprit și i-am pus mâna la gât să văd dacă are puls, și nu mișca. Era pur și simplu inconștient”, iar cât timp a rămas la fața locului a precizat, în urma unei alte întrebări, că „persoana întinsă pe trotuar nu și-a revenit în simțiri”. „Nu știu, nu am văzut nimic”, a fost răspunsul bărbatului la întrebarea:
„S-a găsit asupra persoanei întinse pe trotuar vreun obiect?”.
„Când ați ajuns la fața locului ați întrebat ce s-a întâmplat?”, a fost o altă întrebare, agentul de pază răspunzând că „am întrebat și din câte am înțeles persoana de jos ar fi tăiat, înjunghiat un coleg de-al lor care avea o geacă pe el, cred că era de la firma de pază Dey”.
„Nu am avut ce face”
Următorii martori audiați au fost doi angajați ai restaurantului Mc´Donalds. Unul dintre ei a declarat:
„Am fost în pauză și la un moment dat am văzut că vine un băiat care se clătina și am crezut că e băut. A venit, a încercat să strige ajutor, a mai făcut doi pași și au apărut bodyguarzii. Au început să-l lovească și atunci șefa de tură mi-a spus să intru înăuntru, iar eu cu un coleg ne-am dus în spate”.
Angajatul a răspuns afirmativ atunci când a fost întrebat dacă tânărul a rămas singur, inconștient pe trotuar și dacă bodyguarzii care l-au urmărit de pe ștrand până în fața restaurantului l-au atacat din spate. „Au strigat ceva către Răzvan înainte să-l atace sau s-au apropiat în liniște?”, a întrebat apărătorul tânărului, angajatul localului răspunzând: „Din câte-mi amintesc eu nu au strigat…”, replicând că „nu am avut ce face, am văzut că deja au sărit pe el” la întrebarea: „Când tânărul a strigat după ajutor dvs. ce ați făcut?”. Întrebat dacă nu a acționat deoarece îi era frică, răspunsul angajatului localului a fost afirmativ. Acesta a mai fost întrebat dacă l-a văzut pe tânăr având în mână un obiect, răspunsul fiind negativ, și dacă bodyguarzii care l-au atacat erau înarmați, martorul răspunzând că „unul dintre ei avea bâtă telescopică”.
„Am făcut ceea ce era normal”
Cel de-al doilea angajat al restaurantului din centrul orașului, șeful de tură, a declarat următoarele judecătorului:
„Am ieșit la o pauză cu colegii, la ora 05:00 aproximativ. Am observat niște persoane alergând pe trecerea de pietoni înspre noi. Unul dintre ei a dat să intre în interiorul restaurantului. În momentul acela, eu fiind în fața ușii, am dat să intru, nepermițând tânărului accesul în local. Menționez că, conform procedurii de ordine interioară, este interzis accesul oricărei persoane în interiorul restaurantului pe timp de noapte. Tânărul a fost cumva tras din spate și întins pe jos și două persoane s-au aplecat asupra lui. În acel moment m-am panicat și am intrat în restaurant. Am declanșat butonul de panică, am apelat 112 cerând ajutor și un echipaj de poliție pentru altercația din fața restaurantului. Vreau să menționez că se cunoștea acest aspect la 112, urmând să fie trimis un echipaj, deci fuseseră informați”.
Angajata localului a răspuns întrebării „Câte minute ați asistat la incident?” că „Trei minute, oricum nu foarte mult. Vreau să precizez că m-am panicat și am intrat înăuntru și am considerat că am făcut ceea ce era normal”. Martora a mai spus că a mers în biroul restaurantului și a urmărit pe camere ce se întâmplă, însă avocatul apărării a susținut în fața instanței că angajata localului se afla la 2-3 metri de întreaga scenă a bătăii și că a văzut loviturile. Întrebată ulterior dacă, în timpul cât s-a aflat în afara restaurantului, a văzut vreo lovitură, martora a răspuns afirmativ.
La termenul din 16 septembrie, Tribunalul Arad va continua cu audierea martorilor rămași.
Trimite articolul
XÎncet încet se scoate adevărul la iveală, gunoaiele de la DEY au plantat probe într-un dosar penal cu știința Poliței din Arad și a Parchetului. Poliția și Parchetul din Arad sunt compromise.
Și ce mai așteptați?
Începeți ancheta împotriva adevăratilor infractori!
Parchetul si Politia din Arad apara din nou infractori. Suntem compromisi si vanduti acestor interlopi care se pare ca au la degetul mic institutiile statului cu atributii in ordinea si siguranta publica. Plaga societatii. Sper ca instanta sa faca dreptate in acest caz si sa fie trasi la raspundere acesti interlopi in frunte cu tata lor Dan Les.
DEY = alte gunoaie umane inculte cu uniforma (avem destui dinastia in Arad, in tara, in lume)
“Tentativa de omor, amânată pentru luna septembrie”
Adica cineva incearca sa omoare pe cineva, dar mai amana? Smai si anunta public?