ARAD. Două procese penale. Atâtea a reuşit să adune Teodora Ciunta, fosta angajată a Primăriei Arad, din luna februarie, de când a căzut în plasa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pe lângă procesul în care rechizitoriul a fost întocmit de DNA şi care vizează fapte de corupţie, pe numele Teodorei Ciunta a mai apărut un alt proces, cu rechizitoriu instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. La începutul lunii martie, într-unul dintre dosarele care o au ca şi inculpat pe arădeancă, Tribunalul Arad a decis că „ se constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul întocmit la data de 09.01.2023 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosarul nr. 561/P/2022 prin care a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, inculpata Ciunta Teodora, acuzată de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Constată competenţa instanţei pentru judecarea cauzei, legalitatea administrării probatoriului şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata Ciunta Teodora, acuzată de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”. Nemulţumită de decizia Tribunalului Arad, inculpata a contestat sentinţa la Curtea de Apel Timişoara. În data de 25 aprilie, magistraţii de pe Bega au decis că se „respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata contestatoare Ciunta Teodora împotriva încheierii de cameră preliminară nr. 82/02.03.2023 pronunţată de Tribunalul Arad. Definitivă”.
Aşadar, în urma acestei decizii, Tribunalul Arad urmează să stabilească primul termen al judecăţii pe fond în acest prim dosar în care fosta angajată a Primăriei Arad trebuie să răspundă în faţa acuzaţiilor de trafic de influenţă.
Vin altele
Însă acesta este numai unul dintre dosarele care o au ca inculpată pe Teodora Ciunta. Cel de al doilea, instrumentat de DNA Timişoara, se află în faza de cameră preliminară, tot la Tribunalul Arad. La primul termen, desfăşurat miercuri, 26 aprilie, instanţa a decis să amâne cauza, după ce fosta angajată a Primăriei a invocat o serie de excepţii. Judecătorul a hotărât că va studia aceste excepţii, urmând să se pronunţe asupra lor în data de 24 mai.
Tot în aceeaşi zi, Tribunalul Arad a confirmat măsura de control judiciar care a fost impusă pe numele Teodorei Ciunta în luna martie, pentru o perioadă de 60 de zile, chiar dacă arădeanca a solicitat eliminarea acestei măsuri. Aşadar, viitoarea veste referitoare la Ciunta ar trebui să vină dinspre Justiţie în luna mai a acestui an, atunci când se va stabili primul termen al judecăţii pe fond în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, dar şi decizia judecătorului de cameră preliminară în dosarul instrumentat de DNA.
A cerut bani pentru funcţii
În luna martie a acestui an, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce cerea bani, promiţând funcţii bine plătite la stat, Teodora Ciunta a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată de infracţiuni de corupţie.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 de euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului.
În contextul menționat mai sus, la data de 6 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”, spuneau procurorii luna trecută.
Citește și:
Lăutarul Dani Bănăţeanu, unul dintre cei care au dat bani pentru funcţii
Judecătorii se poartă „cu mănuşi” cu escroaca Teodora Ciunta
Trimite articolul
XOh draga de ea. La noapte am sa dorm foarte agitat…
Succes , DNA !
pacat. ca numa bine a facut.
si aia ? care au primit ce a avut ea de dat?
nimic? bine mersi. pe la brussel?
Trafic greu de influentza, înșelăciune maxima, tâlhărie de cea mai joasa factura, folosirea funcției ca o garanție puternica pt. obținere de mangotzi grei dar necuveniti, samd.