ARAD. A crezut că scapă de dosarul cel mai greu, în care este trimisă în judecată de DNA Timişoara pentru trafic de influenţă, dar s-a înşelat. Teodora Ciunta, cea care a păcălit zeci de arădeni, cerându-le bani şi promiţându-le diferite funcţii la instituţii de stat, va fi judecată pentru faptele sale. La sfârşitul lunii mai, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Arad a solicitat procurorilor DNA să descrie concret modul în care Ciunta a săvârşit traficul de influenţă denunţat de cei care au dat bani şi nu au primit nimic.
„Comunică procurorului ca, în termen de 5 zile de la primirea încheierii, să remedieze neregularităţile constatate cu privire la rechizitoriul emis în data de 28 februarie 2023 în dosarul cu nr. 140/P/2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, referitoare la nedescrierea modalităţii de săvârşire a infracţiunii de trafic de influenţă denunţată de numiţii Chimiec Daniel şi Chimiec Larisa Georgiana, reţinută în sarcina inculpatei Ciunta Teodora şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei”, stabilea, în data de 24 mai, Tribunalul Arad.
Tot atunci, magistraţii anunţau că restul excepţiilor invocate de Ciunta vor fi discutate după remedierea rechizitoriului.
Anchetatorii de la DNA au luat act de decizia instanţei arădene şi au completat rechizitoriul pe care l-au retrimis la analiză către judecătorul de cameră preliminară. De această dată, instanţa a decis că rechizitoriul este întocmit legal, iar procesul pe fond poate să înceapă. Mai mult, au fost respinse toate excepţiile ridicate de avocatul inculpatei.
„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis în data de 28.02.2023 în dosarul nr. 140/P/2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, prin care a fost trimisă în judecată inculpata Ciunta Teodora –, sub aspectul comiterii a cinci infracţiuni de trafic de influenţă dintre care trei în formă continuată. Constată legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Respinge excepţiile invocate de inculpata Ciunta Teodora, prin apărătorul ales, în procedura de cameră preliminară. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata antemenţionată”, a decis Tribunalul Arad în data de 14 iunie.
Ciunta mai are, însă, o minimă speranţă, şi anume Curtea de Apel Timişoara. Şi asta pentru că decizia instanţei din Arad nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa de pe Bega.
Zeci de mii de euro
Procurorii DNA au adunat probe prin care, spun ei, pot să dovedească faptul că, folosindu-se de nume importante din politica arădeană, Teodora Ciunta a solicitat zeci de mii de euro de la diferite persoane cărora le promitea fie că le angajează în diferite funcţii la instituţii de stat, fie că le „rezolvă” finanţări europene pentru diferite proiecte.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 de euro din care ar fi primit 78.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 6 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital”, anunţau în data de 2 martie reprezentanţii DNA.
Al doilea
Reamintim faptul că Teodora Ciunta a fost trimisă în judecată pentru a doua oară în numai câteva luni. Un alt dosar, instrumentat de această dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, vizează comiterea aceluiaşi gen de infracţiuni de către femeia care, în urmă cu ani de zile, a fost angajată la Primăria Arad. Acel dosar a intrat deja la judecata pe fond.
Trimite articolul
XMINCIUNI SFRUNTATE
nici un om normal nu da ani de zile bani pt obtinerea unui post. mai ales ca fata nu ascundea faptul ca nu mai are legaturi cu sus pusii a caror nume le-ar fii vehiculat
-
Esti avocatul don’soarei?
-
Poate vreun client…
-
-
Draga de ea…Sunt sigur ca-i victima unei mici neintelegeri…
-
Sa intelegem ca la un moment dat a avut iar ulterior nu a mai prezentat interes?!
Încă o afacere urât mirositoare a lui Falcă.
Desteapta , eu as pune-o ministrul comertului , ar face treaba
Daca cineva isi inchipuie ca individa lucra singura,se inseala ; in mod cert,impartea cu alte persoane sumele,si ar fi benefic pentru ea sa decarteze pina mai poate,altfel va infunda puscaria ar unii partasi la faptele ei se vor infrupta in continuare din banii luati. Asta aviz unor persoane din cons.judetean a caror lenjerie intima cam tremura…