ARAD. Situaţia terenului de sport de la „Moise Nicoară” devenise revoltătoare în ultima perioadă: deşi Primăria a investit aproape un milion de euro în reabilitarea şi amenajarea acestuia, deşi termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut în contract (7 octombrie 2022) a fost depăşit cu aproape jumătate de an, porţile de intrare pe teren au rămas ferecate. Accesul utilizatorilor a fost, practic, blocat – lucru extrem de deranjant mai ales că în ultima vreme temperaturile au fost foarte plăcute, favorabile practicării sportului în aer liber. Cu toate acestea, în fiecare zi puteau fi văzuţi copii şi tineri alergând sau jucând baschet, volei ori handbal pe teren. Din păcate însă, ei erau nevoiţi să sară gardul pentru a putea face sport pe „Moise”…
Decizia primarului
Fiind la curent cu toate acestea, primarul Călin Bibarţ susţine că a invitat în repetate rânduri firma constructoare să facă recepţia lucrărilor, dar aceasta nu a mai ajuns. A convocat-o şi miercuri, 22 martie, ocazie cu care edilul a dispus „să nu mai ţinem închis terenul. Dacă se poate recepţiona îl recepţionăm, dacă mai au ceva de remediat îi punem să remedieze… dar nu mai ţinem porţile închise pentru că e aiurea. L-am făcut pentru oameni, să se bucure de el, aşa că indiferent că lacătul nu se poate deschide, nu mă mai interesează, el trebuie să fie deschis pentru copii, să se joace şi să se folosească de el. Şi i-aş ruga şi pe această cale, să îl folosească totuşi cu grijă şi cu drag. O să facem împreună şi un program cu cei de la Liceul <Moise Nicoară>, dimineaţa să fie pentru elevii de aici, dar îl dorim deschis tuturor celor care doresc să facă sport, care doresc să alerge… Avem acest iluminat perimetral care este arhisuficient pentru alergat şi atunci când e mai întuneric; vom vedea, în timp, pentru terenurile de sport, pentru sporturile colective – fie că e baschet, fie că e handbal, fie că e volei –, dacă nu va fi lumină suficientă, vom suplimenta şi le vom aprinde doar atunci când va fi nevoie, ca să nu consumăm curentul aiurea. Eu sper că e o investiţie de care să se bucure toată lumea. Şi să aibă grijă de ea – şi de bănci, şi de coşurile de gunoi, şi de tot…” – a transmis primarul Călin Bibarţ, chiar de pe terenul de sport de la „Moise Nicoară”.
În aşteptarea feedback-ului
Mai trebuie modificat ceva? E bun terenul pentru competiţii? Mai urmează gradene sau altceva? „Sunt discuţii cu competiţiile… Este un teren de antrenament, un teren pentru amatori, nu pentru profesionişti. În privinţa gradenelor e o altă discuţie; nu erau în proiect şi apare problema unde să fie amplasate; e o altă discuţie, e altă mâncare de peşte. Terenul este acum în forma pe care o vedem, dacă sunt mici neconformităţi îi punem să le refacă, dar îl dăm în folosinţă tuturor celor care vor să se bucure de el. Şi dacă ceva nu este bine într-adevăr, aşteptăm feedback-uri, dar pertinente şi realiste astfel încât să putem remedia şi să fie cât mai util tuturor” – a conchis primarul Călin Bibarţ.
Recepţie amânată
În cele din urmă, recepția lucrărilor de la terenul de sport de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” a fost amânată miercuri de inspectorul ISC, acesta solicitând completări la proiectul de instalații electrice și la Cartea construcției.
Trimite articolul
XCe fain era daca primarele asculta parerea specialistilor, aaa…. aehitectiilor si construiau sub teren o parcare sub/supra-terana …. da no! N ce sa faci acle cu o parcare!
Le e frica ca tre’ sa dea si comisionul la receptie…poate de aia mai amana si ei…
da, plantarea unui rand de arbori, unde erau plopii de mult
-
Nu mai bine mergi în pădure? Este oraș. Dacă vrei arbori, mergia tara de unde ai și venit probabil.
Da, culorile alea de papagal se potrivesc de minune cu arhitectura liceului. Oare de ce nu mai putem alege decenta?
-
in Arad culorile ar trebui sa fie alb si rosu,cum e la noi violet.
Nu stiu cit e de bine sa faci sport in fum de autovehicole. La urcare pe pod, motoarele sint accelerate, deci gaze de ardere mai multe.