Arad. Peste 100 de familii care dețin case și construcții legale, cu diferite destinații, în zona Balastierei Mureș din Micălaca s-au constituit într-o asociație, „Malul Mureșului”, prin intermediul căreia încearcă să-și reprezinte interesele. Unele dintre problemele frecvent semnalate de către Asociația „Malul Mureșului” este deversarea ilegală de deșeuri, dar și „migrarea” oamenilor fără adăpost spre acea zonă, mai ales după demolările care au avut loc în zona Mărului.
Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care membrii asociației s-au adresat Direcției Generale Poliția Locală Arad, în încercarea de a contracara producerea acestor fenomene.
De altfel, la începutul lunii aprilie, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Arad, Direcției Generale Poliția Locală și Asociației „Malul Mureșului” s-au deplasat la Balastiera Mureș pentru a identifica și evalua problemele din zonă, în contextul demersurilor de preluare în domeniul public al Municipiului Arad a terenurilor din albia superioară a râului ce traversează orașul.
Adăposturi și ferme ilegale
„Inspectarea zonei a relevat drept principală provocare deversarea ilegală de deșeuri, în special din construcții. Poliția Locală va colabora cu locuitorii din zonă, pentru semnalarea rapidă a camionetelor ce aduc astfel de reziduuri și intervenția operativă, care să permită surprinderea contravenienților. O altă problemă cu impact semnificativ asupra comunității locale este apariția de adăposturi și ferme ilegale, precum și activitățile de ridicare a nivelului terenului la care se utilizează materiale toxice. Impactul negativ potențial asupra mediului, în acest areal, provine din amplasarea sa parțială în zona inundabilă a râului, fapt ce amplifică riscul diseminării substanțelor nocive”, spun reprezentanţii Poliției Locale, în urma vizitelor în teren.
Patrule frecvente
Pentru a descuraja cele descrise mai sus, patrulele auto ale Poliției Locale vor acorda, în perioada care urmează, o atenție sporită zonei din prelungirea străzii Renașterii. „Acest spațiu extins situat în proximitatea malului Mureșului traversează, de asemenea, o etapă de asimilare în circuitul locativ și recreativ al orașului. În context, prezența în creștere a echipajelor de protecția mediului și ordine publică în <balastieră> constituie a doua etapă a planului DGPL de reducere a incidenței deversărilor și construcțiilor improvizate ilegale, în municipiul Arad. Direcția Generală Poliția Locală are în vedere, totodată, descurajarea relocării, în arealul ocupat de membrii Asociației <Malul Mureșului>, a persoanelor fără adăpost provenite din alte UAT. Cei din urmă campează în alte zone ale orașului ce sunt incluse, în prezent, în calendarul acțiunilor sistematice ale municipalității de demolare a amenajărilor ilegale”, mai subliniază Direcția Generală Poliția Locală Arad.
Trimite articolul
XPunem de-un Kaufland? Intreb si eu, nu dau cu Lidl-ul
Peste 100 de familii care dețin case și construcții legale-Ce?
Case in zonă inundabila construite legal? Nu prea cred, cine a eliberat autorizații de constructie acolo? Primaria Arad, Primaria Vladimirescu? Sunt mult mai multe cocioabe acolo 70% și-au delimitat singuri parcele si au construit ilegal din deșeuri aruncate de alții.
In zone inundabile sunt permise doar construcții provizorii exclusiv din lemn. Garda de mediu ce păzește?
Or fi prin vreun accident si unii chiar proprietari acolo dar restul speră să obțină concesiuni ca in zona 3 insule.
E o zonă capturata de unii profitând de nepasarea primariei o suprafață așa mare cu potențial trebuie redată orașului.
-
Îți este ciuda ca nu ai și tu vreo parcela ?
-
Foarte bine spus Arader.
-
Teritoriul ce aparține de Vladimirescu este privat.cei de acolo plătesc chirie.restul….nu au nici un act pe terenul ce aparține primăriei Arad
Sincer 100 de famili nu sunt dar SUNT fraier care platesc un fel de chirie smecherului care administreaza zona Via Carmina, pentru zona inundabila UNDE SUNT AUTORITATILE
-
Ţi-e ciudă că stai la etajul 10 şi nu eşti ”inundabil” ?
Zona inundabila in ce zona de impozitare se incadreaza?