Au încercat să îşi caute dreptatea la Primărie, la DSP, la CTP şi chiar la Inspectoratul de Poliţie, dar fără vreun rezultat. Este vorba despre asociaţia locatarilor imobolului situat pe Bulevardul Decebal la numărul 33.
„Credeţi-ne că nu mai rezistăm! De la ora 4 dimineaţa şi până după miezul noţii autobuzele ne terorizează. Zgomotul pe care îl fac este imposibil de descirs în cuvinte, iar noxele ne obligă să stăm cu geamurile închise aproape non-stop”, ne-a spus Constantin Stan, proprietar în clădirea în cauză.
Pentru a nu sta cu mâinile în sân, locatarii au decis să se adreseze tuturor instituţilor care, au crezut ei, că îi pot ajuta. „Am făcut întâmpinări către Direcţia de Sănătate Publică Arad, Inspectoratul Judeţean de Poliţie , Compania de Transport Public şi Primăria Municipiului Arad. De la toate aceste insituţii nu am primit nicio explicaţie, ci doar răspunsuri ce arăta ca vinovată pentru această decizie Comisia de Sistematizare a Circulaţiei din cadrul Primăriei. Ni s-a comunicat că această hotărâre este una provizorie, luată de către comisie pe data de 02 iunie 2010”, a explicat Roxana Matei.
Locatarii nu au venit doar cu reclamaţii, ci în întâmpinările înainte insituţiilor au avans şi câteva soluţii pentru staţionare autobuzelor: „Propunerea noastră , pe care vă rugăm să o aveţi în vedere, este ca staţia autobuzelor să fie amplasată fie în vechea staţie de tramvai din Piaţa Romană, fie în faţa adăpostului de noapte, fie în vechea staţie de autobuz din Piaţa Romană”.
Invocă legea
Pe de altă parte, locatarii invocă şi ordinul 536 din 23 iunie 1997 emis de Ministerul Sănătăţii, unde la articolul 2, litera c) se spune: „spaţii amenajate pentru gararea şi parcarea autovehiculelor populaţiei din zona respectivă, situate la distanţe de minimum 10 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spaţii sunt interzise activităţile de reparaţii şi întreţinere auto”. Cu toate acestea, pe Romulus Cărpinişan, staţia de autobuz este situată la 2,20 m de geamurile locatarilor.
Mai mult, comisia de sistematizare a decis să transfere staţia de aubobuz vis-a-vis de locuineţele arădenilor, mutarea fiind însă una strict scriptică, dat fiind faptul că autobuzul nu poate face o curbă atât de strânsă pentru a opri pe banda din dreptul staţiei amenajate.
Mizerie sub ferestre
Pe lângă zgomotul infernal pe care îl suportă zi de zi, arădenii sunt nevoiţi să cureţe mizeriile „uitate” de către cei ce călătoresc cu autobuzul. „Clădirea face parte din zona A de impozitare, în condiţiile în care alături avem azilul de noapte, bulevardul Decebal şi trotuarele nu au fost reabilitate de cel puţin 25 de ani, avem o minunată staţie de autobus sub ferestrele casei”, ne-a scris pe adresa redacţiei A. Dragomir.
A.P.
Citiți principiile noastre de moderare aici!