ARAD. Lovitură după lovitură pentru familia Colţeu. Laţul se strânge tot mai tare în jurul „moştenitorilor”, iar averea lor, respectiv pădurea şi terenurile din Nadăş, este tot mai aproape de a se întoarce în ograda statului şi a sătenilor. După ce, de curând, anunţam faptul că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-au autosesizat în cazul unui dosar urmat de o sentinţă cu cântec dată de judecătorii Judecătoriei Ineu, acum am primit noi informaţii, de o importanţă capitală în ancheta derulată de DNA.
Potrivit surselor noastre, se pare că toate documentele care atestă faptul că familia Colţeu este moştenitoarea unei averi colosale, evaluate la peste 20 de milioane de euro, sunt false.
Aceleași surse susțin că: „semnăturile care ar fi aparţinut Ecaterinei Mairovitz, că vorbim despre semnăturile date pe testamente, pe codicile sau pe actele notariale, sunt false. Altcineva ar fi semnat în locul ei”. Iar faptul că semnăturile sunt false nu sunt doar simple vorbe în vânt, falsul fiind dovedit în urma expertizelor grafologice.
Avocaţii implicaţi în acest proces susțin că la dosar există ataşat un raport de constatare grafologică tehnico-ştiinţifică ce demonstrează fără niciun dubiu faptul că semnăturile lui Mairovitz au fost realizate de o cu totul şi cu totul altă persoană, nu de bătrâna care ar fi lăsat, teoretic, o avere colosală tocmai vecinilor ei din bloc. „După acest raport urmează să fie întocmită şi o expertiză grafologică ce va fi anexată dosarului”, spun sursele noastre.
Mai mult, imediat ce expertiza va fi finalizată, dosarul va intra pe rol, procurorii DNA urmând să trimită în judecată, pe lângă familia Colţeu, mai multe persoane cu diferite funcţii care au influenţat retrocedarea a peste 8.700 de hectare de teren, pădure şi păşune către familia „moştenitoare”.
Respinși de Tribunal
Pe de altă parte, familia Colțeu încearcă să recupereze în instanță drepturile pierdute. După ce activitatea în pădure a fost suspendată ca urmare a unei anchete demarate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, ITRSV Oradea a emis o decizie prin care suspenda activitatea în cadrul Ocolului Silvic Privat Nadăş. Adică interzicea cu desăvârşire tăierea de lemne şi vinderea acestora.
Familia Colțeu, rămasă fără principala sursă de venit, a cerut Tribunalului Arad anularea acestui act administrativ prin care li se interzicea orice acțiune de exploatare a pădurii Nadășului. Însă cererea sa a fost respinsă. Nu este însă o decizie definitivă pentru că familia Colțeu are drept la recurs.
A.G. și I.C.
„S-a cerut anularea actului administrativ emis de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Oradea prin care s-a dispus suspendarea serviciului public cu specific silvic pentru terenurile forestiere din proprietatea lor”, ne-au declarat reprezentanții Tribunalului Arad. Pe 3 iulie instanța arădeană a decis respingerea acestei cereri.
Decizia instanței
Instanța arădeană a hotărât: „Respinge în principiu cererea de intervenţie; respinge acţiunea; fără cheltuieli de judecată; cu recurs în 5 zile de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru părţile lipsă în privinţa cererii de suspendare şi cu recurs în 15 zile de la comunicare cu părţile, în ce priveşte fondul. Document: Hotarâre 1950/2014”. Hotârârea Tribunalului Arad nu este definitivă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!