Apar noi informaţii în ceea ce priveşte retrocedarea Nadăşului. Am intrat, în exclusivitate, în posesia testamentului Elenei Weisz, a cărei moştenitoare a fost Ecaterina Mairovitz. Iar în acest testament nu scrie absolut nimic despre vreun metru pătrat de moştenire la Nadăş. Aşadar, se pare că, pe lângă posibilul fals făcut în ceea ce priveşte testamentul familiei Colţeu, nici măcar dacă actul era real aceştia nu aveau niciun drept asupra pădurii de la Nadăş. Elena Weisz a decedat în data de 21 iulie 1955 la Ierusalim. Înainte de a muri, femeia a întocmit un testament în care a stabilit exact cine şi ce avere primeşte de pe urma ei.
Ce obiecte apar în respectivul testament? Elena Weisz a lăsat urmaşilor două perechi de cercei, un lanţ de perle originale, un ceas de aur cu brăţară de aur, un ceas crom-nichel marca DOXA, diferite ştrasuri cu pietre false, un ceas deşteptător, articole de lenjerie intimă şi de pat, un paltin persian şi sume de bani. Banii care au fost lăsaţi moştenire au venit din conturi aflate în Ierusalim, în Elveţia şi în Statele Unite ale Americii. Potrivit propriului testament, Elena Weisz, moştenită ulterior (şi) de Ecaterina Mairovitz şi, mai departe, de familia Colţeu, nu a avut nicio proprietate şi niciun cont în ţara noastră. Aşadar, după vinderea obiectelor mai sus menţionate şi după golirea conturilor din Israel, averea Elenei Weisz a ajuns la suma 7.098 de shekeli (moneda folosită în Israel).
În schimb, Elena Weisz a avut conturi destul de grase la Société de Banque Suisse din Geneva, cu valoare de 6.734 de franci elveţieni şi 13.478 de dolari americani, şi la Național City Bank of New York, din America, unde a avut 40.778 de franci elveţieni şi 7.694 de dolari. În plus, a avut şi 2.000 de bucăţi de napoleoni din aur, potrivit testamentului care a fost tradus din limba germană de un traducător autorizat. După ce au fost vândute toate bunurile, după ce au fost stinse toate datoriile defunctei, după ce au fost preschimbaţi toţi banii în franci elveţieni, s-a făcut împărţeala.
22 de persoane au fost înscrise în testamentul Elenei Weisz, dintre care cinci persoane erau din Arad. Printre acestea se află şi familia Ecaterinei Mairovitz, care a primit suma de 5.500 de franci elveţieni. Asta a fost toată moştenirea lăsată de Elena Weisz, nicidecum mii de hectare de pădure, păşune sau teren agricol, aşa cum a susţinut familia Colţeu în procesele în urma cărora au primit o avere estimată de procurorii DNA la peste 20 de milioane de euro.
Tot mai multe dovezi
Aşadar, pe zi ce trece, apar tot mai multe dovezi care indică faptul că familia Colţeu ar fi intrat în posesia unei averi uriaşe prin metode ilicite. După ce, potrivit soluţiei procurorilor DNA, certificatele de moştenitori ale familiei Colţeu ar fi false, acum apare testamentul celei de la care au plecat toate procesele, respectiv Elena Weisz. Iar acest testament arată, negru pe alb, faptul că femeia nu a avut nicio proprietate la Nadăş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!