402.500 de lei va plăti administrația locală din Lipova firmei Procad SRL din Timișoara, pentru serviciile de actualizare a Planului Urbanistic General al orașului. Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, contractul a fost semnat pe 18 noiembrie.
PUG-ul va trebui să identifice zonele și subzonele spre care ar trebui direcționată dezvoltarea orașului și să prescrie indicatori urbanistici atractivi, „în condițiile asigurării unei dezvoltări durabile pentru aceste zone” – conform caietului de sarcini întocmit de primărie. Obiectivele contractului semnat pe 18 noiembrie sunt „Un nivel ridicat de calitate a vieții în orașul Lipova; Un nivel ridicat de echitate socială în orașul Lipova; Un capital uman valorificat; O competitivitate economică crescută; O dezvoltare durabilă; O administrare urbană eficientă”.
Conform caietului de sarcini, cei care vor întocmi PUG-ul vor avea de organizat și câteva sondaje de opinie, pe teme precum viziunile cetățenilor cu privire la dezvoltarea orașului, nevoile și prioritățile lor, ierarhia problemelor cronice cu care se confruntă orașul, nevoile investitorilor și prioritățile lor, profilul funcțional al mediului de afaceri din oraș, sau starea urbană actuală și traiectoriile posibile de evoluție a orașului.
Termenul pentru întocmirea Planului Urbanistic General al orașului este de 24 de luni, împărțit în cinci etape – „1-Forma sintezată și diagnoza PUG-ului aflat în vigoare; 2-Forma preliminară a PUG-ului; 3-Documentațiile pentru obținerea avizelor și a acordurilor necesare; 4-Forma finală a PUG-ului; 5-Predarea și integrarea PUG-ului în Sistemul Informațional Geografic”.
Întrebați despre…Brașov În mai sus menționatul caiet de sarcini, cei de la Primăria Orașului Lipova au scris negru pe alb că, într-unul dintre sondajele pe care firma va fi nevoită să le facă pentru elaborarea PUG-ului, cetățenii din lipova vor fi chestionați despre „Ierarhia problemelor cronice și acute cu care se confruntă Municipiul Brașov, atât în momentul de față, cât și în viitorul scurt, mediu și lung, din perspectiva cetățenilor”. Cel mai probabil, caietul de sarcini a fost copiat de către cei de la Lipova de la cei de la Brașov, doar că nu au reușit să modifice denumirea unității administrativ-teritoriale în întreg documentul. Astfel că, mai mult ca sigur, lipovanii nu vor fi nevoiți să își spună părerea despre problemele cronice ale orașului din inima Transilvaniei.
Trimite articolul
Xtrebuie vizat traficul în centru de școală ces auto chestionar tot ce înseamnă privat trebuie trebuie să mențină o arhitectură a drumurilor mai trebuie menționat un lucru ieșire mai bine zis spre locul care să Dar cel mai important aș pune preț pe pentru că trebuie o condiție neapărat de a respecta munca și locurile în care muncesc oamenii asta trebuie neapărat neapărat nu va putea să se dezvolte orășelul acesta fără anumite să Snow așa litigii care ar putea să nu ajungă distanță și să
-
Ai baut alcool tehnic de te exprimi asa?!:)))
-
După cum scrii, se vede că fierb vârtos cazanele de răchie pe Valea Mureșului. Poate ai băut chiar cu ăla care a copiat proiectul după Brașov.