Cel mai important argument pe care primarul comunei îl aduce în sprijinul deciziei sale de a candida din nou la conducerea comunităţii păulişene îl reprezintă continuarea proiectelor începute. „Am ştiut de la început ce vreau să fac. Mi-am structurat activitatea pe câteva obiective principale. În primul rând am vrut să creez toate condiţiile pentru accesarea fondurilor, fie că vin din partea Uniunii Europene, fie din partea Guvernului” – a precizat edilul comunei.
Primele rezultate
Rezultatele nu au întârziat să apară: introducerea reţelei de apă în Sâmbăteni (prin OG 7) şi participarea la un proiect de gestionare a deşeurilor în colaborare cu alte trei comunităţi (Lipova, Ghioroc, Zăbrani). De asemenea, a fost dezvoltată infrastructura: s-a modernizat reţeaua de iluminat şi s-au asfaltat 6 km de drumuri în Cladova. „Cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad, este în lucru proiectul privind staţia de epurare, reţeaua de canalizare şi modernizarea reţelei de apă. Toate aceste proiecte vor face din Păuliş o comună cu adevărat modernă”, afirmă Nicoale Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad. În această primăvară prinde contur şi zona de locuinţe nou creată pentru tineri, în Sâmbăteni, unde vor fi asigurate toate utilităţile şi, în perspectivă, se intenţionează construirea unui bloc de locuinţe cu sprijinul ANL.
Sport şi cultură
În domeniul cultural-sportiv, edilitar şi educaţional sunt mai multe proiecte finalizate: Căminul Cultural din Sâmbăteni, sala de sport din Păuliş, construirea sediului administrativ al comunei, crearea unui Centru de prestări servicii pentru persoanele vârstnice, introducerea încălzirii centrale la şcolile din Păuliş şi Sâmbăteni. Lista poate continua cu modernizarea bazei sportive de la Păuliş, iar în curs de finalizare sunt lucrările de la terenul din Sâmbăteni.
Turismul
Păulişul are un filon istoric şi de tradiţie care merită dezvoltarea unei zone turistice. „Suntem în faza de licitaţie a proiectului european «Centru de Informare turistică Păuliş-Baraţca», prin care dorim să promovăm localitatea noastră”, a punctat primarul Petru Nicoară, care consideră că şi alte acţiuni ajută la promovarea imaginii comunei, cum ar fi investiţia în Drumul Vinului”, realizarea proiectului „Centrul Cultural Păuliş”, dezvoltat prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Şiria – va fi scos la licitaţie în următoarea perioadă -, dar şi schimbarea la faţă a comunei, realizată prin amenajarea parcului „Căpitan Ioan Fătu”, din Păuliş şi parcul ecologic „Sabin Mănuilă”, din Sâmbăteni, ce va fi realizat din fonduri guvernamentale, pe o suprafaţă de 1,5 hectare.
„Trebuie precizat faptul că majoritatea realizărilor din comuna noastră au fost făcute cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Guvernului, organe ale administraţiei care au răspuns la solicitările şi iniţiativele noastre, ajutându-ne în realizarea obiectivelor propuse de către noi în cele două mandate la Primăria comunei”, a completat primarul Petru Nicoară.
Citiți principiile noastre de moderare aici!