ARAD. Transportatorii nu renunţă la lupta lor cu statul, stat care vrea să le impoziteze retroactiv diurnele şi să le transforme în venituri salariale. După ce au organizat două proteste pe centura Aradului, acum camionagiii trec la următorul nivel: vor protesta în capitala ţării. Chiar dacă, iniţial, la protest au fost anunţate 5.000 de camioane din întreaga ţară, autorităţile au aprobat protest doar pentru 100 de camioane. Totuşi, acest lucru nu îi opreşte pe tirişti.
Numai din Arad şi Timişoara au plecat peste 100 de camioane spre capitală. Întrebaţi despre restricţiile impuse de autorităţi, arădenii de la asociaţia patronală APTE 2002, care reprezintă, peste 1.400 de firme de transport din întreaga ţară, ne-au transmis că „dacă la Congresul PNL au avut voie 5.000 de persoane în interior, nu vedem de ce noi nu am avea voie să fim 500 în aer liber”. Potrivit organizatorilor, 100 de camioane vor protesta în plin centrul Bucureştiului, în Piaţa Victoriei, în timp ce restul vor circula cu 5-10 kilometri la ora pe centura capitalei.
Aşadar, după cum am precizat, peste 100 de camioane din Arad şi Timişoara au plecat spre capitală, unde vor participa la protest. Dar, în paralel, un protest va fi organizat şi pe centura Aradului, varianta DN 7, care trece prin Gai.
„La protestul din Arad vor participa aproximativ 150 de camioane. Ca şi până acum, şoferii nu vor bloca circulaţia, dar vor rula cu viteze de 5-10 kilometri la oră. Vrem să atragem atenţia guvernanţilor, vrem să fim auziţi”, ne-a transmis arădeanul Dorin Pop, vicepreşedintele APTE 2002.
Dacă protestul de la Bucureşti se va desfăşura miercuri, 29 septembrie, în intervalul orar 9:00 – 16:00, protestul de la Arad se va desfăşura în aceeaşi zi, în intervalul orar 10:00 – 15:00.
Aceleaşi solicitări
Camionagiii au aceleaşi solicitări pe care le-au avut şi până în prezent: renunţarea la impozitarea retroactivă a diurnei şi plafonarea preţurilor poliţelor de asigurare.
„Protestele sunt îndreptate împotriva <recalificării> intempestive a diurnelor conducătorilor de camioane din firmele românești drept <venituri salariale>, contrar legislației europene, ceea ce înseamnă de facto eșecul autorității de administrare fiscală din România. De la momentul aprobării protestului (8 septembrie 2021) transportatorii români se confruntă și cu problema eșecului de supraveghere a unei alte autorități naționale, Autoritatea de Supraveghere Financiară, în urma căruia tarifele de primă RCA anunțate de asigurători înregistrează creșteri de până la 70%. APTE 2002 susține și cererea transportatorilor naționali care lucrează în România, în sensul eliminării discriminării manifestate în sectorul privat față de cel public în ceea ce privește indemnizațiile de cazare. APTE 2002 cere ca și transportatorilor care operează în România să li se aplice exact același regim al indemnizației ca și în cazul funcționarilor statului român, respectiv o sumă forfetară de 230 de lei/zi, fără documente justificative”, spun organizatorii protestelor.
Trimite articolul
X👏👍
Da. Si eu vreau sa nu mai platesc impozit pe salar ca doar se plateste impozit si tva de catre magazinele de unde imi cumpar mancare. Stop abuz anaf.
Hai sa nu mai fie deloc impozite pentru angajati.
Pare stupid ce am spus? La fe de stupid pare si “stop abuz anaf” al acestor tiristi care au salar de cel putin 3 ori mai mare decat simpli muncitori din fabrici.
-
De ce nu te faci sofer de TIR ? Si abuzul consta in aplicarea retroactiva.
Camionagii- vrem sa facem protest
București – că-ți sunteți?
C – 5000
B – NU!! 100!
– stați frumos în coloană, nu încurcați circulatia
– nu huiduiți, nu claxonati, nu faceți galagie
– sa aveți un comportament civilizat, sau anulam autorizatia
P. S. Protest made in China 😮
-cat costa motorina sa mearga un camion pana pa Bucuresti si inapoi doar pt un protest? intreb asa de curios
-proteste locale poate dar sa cheltui sume enorme pt a merge in piata Victoriei si inapoi nu e prea mult? Merita?Nu stiu intreb doar!
Nu veți reuși nimic atâta timp cât nu veți fi serioși. O să vă plimbați prin București cu mașinile pe banii de motorină plătiți de voi și pe timpul vostru și veți veni cu coada între picioare.
Ați rezolvat partea aia gravă cu vaccinarea? Ați ales să muriți de la seruri? Atunci la ce bun plimbări prin capitală? Mai bine băgați niște bani să vă faceți o capelă frumoasă.
Tot nu vreti sa platiti taxe? Pai si va mai mirati ca nu sunt drumuri? Daca fentati plata la buget, de unde bani de drumuri, scoli, spitale etc?