Lucrători ai operatorului de spaţii verzi s-au aflat în vârful macaralei pentru a tăia crengile copacilor. Este vorba despre executarea unor lucrări de ușurare a coronamentelor prin toaletări de refacere – acţiune al cărei start s-a dat în urmă cu zece zile.
„Primele intervenții au fost programate pe Bulevardul Revoluției unde arborii sunt foarte bătrâni și la fiecare furtună reprezintă un pericol pentru cetățeni și bunurile acestora. Următoarea zonă unde se vor executa lucrări va fi Calea Aurel Vlaicu, aliniamentul stradal situat între UTA și Podgoria. Solicităm înțelegere din partea cetățenilor pentru a putea realiza aceste lucrări absolut necesare pentru a preveni tăierea (exploatarea) acestor arbori” – transmite Primăria.
La ora actuală, în municipiul Arad există 185.624 arbori inventariați, din care 80% au trecut de vârsta exploatabilității. Având în vedere această realitate, dar și fenomenele meteorologice tot mai agresive din ultima vreme, Primăria Arad a decis continuarea acțiunii de toaletare a arborilor din mai multe zone ale orașului. În principal, se fac toaletări de refacere (cu riscul de a pierde un minim de 2% din arbori) iar, dacă este necesar, se fac şi tăieri agresive în coronament.
Trimite articolul
XPoate se toaleteaza și cuiburile de ciori cu ocazia asta
-
👍
Bună și inițiativa Primăriei, și propunerea ta! 👏 -
Bine ar fi sa se ,,toaleteze,, si cuiburile de porumbei si sa se regleze numarul lor, caci sunt prea multi. Niste cuiburi cu familii de soimi nu aduceti in oras ? Ce bine le-ar merge si s-ar ,,rezolva,, astfel si porumbeii si soricimea in exces.
Foarte bine, dar replantari in locul arborilor smulsi de furtuni se fac ? Vara pe canicula aerul incins , poluat de gaze de esapament e irespirabil in centru si pe langa bulevarde . Arborii si plantele ornamentale ar genera racoare si aer respirabil.
Iarna nu se toaleteaza copacii deoarece exista riscul sa inghete si sa se usuce, faci toaletatere iarna numai daca vrei sa se usuce copacii respectivi si sa ai motiv sa-i tai dupa ce se usuca. Toaletarea se face toamna sau primavara, dar silvicultorii stiu mult mai bine !!!
Este laudabila initiativa administratiei locale pentru aspectul orasului,desi se poate discuta asupra modalitatii;in alta ordine de idei,la fel e bine ca se ridica masinile parcate/stationate nelegal,trebuie aplicata legea,chiar la singe. Dar oare nu ar trebui aplicata si in cazul lichelelor care au promis parcari supra/sub terane cu sutele si au facut exact zero Ei nu ar trebui ridicati si plasati intr-un loc ferit,si pusi sa plateasca ?? Pe calea 6 vinatori ar exista locuri,inca.