Ziua de sâmbătă a început în forţă la Consiliul Judeţean Arad. La ora 10:00 a fost programată şedinţa pentru desemnarea unui vicepreşedinte care să preia atribuţiile preşedintelui CJA. Însă holurile instituţiei au început să fie „bătute” încă din jurul orei 9:00 de către consilierii judeţeni. Aceştia s-au întâlnit anterior cu Adrian Ţolea, vicepreşedintele CJA, singurul candidat la preluarea atribuţiilor preşedintelui, pentru a vedea dacă se întruneşte cvorumul şi dacă şedinţa va putea fi ţinută. La ora 10:00 fix s-a dat citire ordinii de zi. În sală au fost 20 de consilieri judeţeni din 30, câţi are CJA. Din Opoziţie a fost prezent un singur consilier, pesedistul Ioan Gligor. Ordinea de zi a fost adoptată cu o abţinere, chiar cea a lui Gligor. Ioan Plaveţi, preşedintele Comisiei Juridice din cadrul CJA, a prezentat situaţia, faptul că preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, este suspendat din funcţie şi faptul că este nevoie de delegarea unuia dintre cei doi vicepreşedinţi care să preia atribuţiile preşedintelui. După cum am anunţat încă de ieri, Romulus Guţu a anunţat că nu candidează contra lui Ţolea. Aşa că buletinele de vot au fost întocmite doar cu numele lui Adrian Ţolea. Însă tot au fost două chenare în buletine: unul prin care consilierii locali sunt de acord cu preluarea funcţiilor de către Ţolea şi un chenar în care consilierii nu sunt de acord.
Vot fără emoţii
Votul a fost unul secret, fiecare dintre cei 20 de consilieri intrând pe rând în cabina de vot pentru a-şi exprima opţiunea. Ţinând cont că marea majoritate a consilierilor prezenţi au fost cei de la Putere, nu s-a pus nicio secundă problema ca Ţolea să nu fie declarat preşedinte interimar. După numărătoarea voturilor, Ioan Plaveţi a anunţat că 20 de buletine sunt în favoarea lui Ţolea, două voturi fiind împotrivă. Imediat după aceea s-a votat în plen preluarea atribuţiilor de preşedinte de către Ţolea. Nici aici nu au fost emoţii, hotărârea fiind adoptată cu 20 de voturi pentru şi 2 împotrivă.
I-a cerut demisia
Singurul consilier din Opoziţie prezent la şedinţă, Ioan Gligor, a cerut cuvântul la finalul şedinţei. „Domnule Ţolea, în continuare aşteptăm demisia dumneavoastră de onoare. Şi asta pentru că aţi făcut parte din aceeaşi echipă cu domnul Ioţcu. Nu cred că mai aveţi legitimitatea să ne reprezentaţi”, a spus Gligor. „Există instituţii abilitate la care puteţi să depuneţi plângere”, a răspuns Ţolea.
Vrea stabilitate
La finalul şedinţei, Adrian Ţolea a făcut o declaraţie, spunând că „prioritate pentru mine este să continui proiectele importante pe care le are instituţia. Vorbim despre investiţii în mai multe zone, proiecte pe fonduri europene şi publice. Este important pentru locuitorii judeţului Arad ca toate aceste proiecte să continue. Este important să asigurăm funcţionarea Consiliului Judeţean, a aparatului propriu şi a instituţiilor subordonate. În această perioadă dificilă, trebuie să continuăm cu calm, cu responsabilitate, cu seriozitate, cu profesionalism”.
Alte articole pe aceeaşi temă:
Nicolae Ioțcu, arestat pentru 30 de zile
De ce cer procurorii DNA arestarea lui Ioțcu? Vezi ce acuzații i se aduc
Nicolae Ioțcu scos în cătușe de la DNA și dus în arest
Nicolae Ioţcu a fost dus la DNA Timişoara, la audieri
Vezi cum arată vila lui Nicolae Ioțcu. Locul de unde a fost ridicat de mascați
Nicolae Ioţcu, preşedintele CJ Arad, prins de DNA luând mită
VIDEO | Ioţcu, pus la pământ de mascaţi
Cristian Drăgan, administratorul județului, implicat în reținerea lui Ioțcu
Ioţcu, trafic de influenţă pentru un contract de 1.600.000 de euro
Angajaţii CJ, luaţi la întrebări de ofiţerii DGA
Citiți principiile noastre de moderare aici!