Arad – Organizarea Topului Firmelor iscă an de an discuţii între camerele de Comerţ şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii.
În acest an, Camera de Comerţ a României a remis un comunicat dur la adresa C.N.I.P.M.M.R. în care se specifică: „Această asociaţie (n.r. C.N.I.P.M.M.R.) îşi arogă, în mod repetat în ultimii ani, sub denumirea pompoasă pe care şi-a asumat-o, dreptul de a organiza evenimente de premiere a agenţilor economici, ceea ce nu este decât o pură şi perversă inducere în eroare a oamenilor de afaceri”.
Camere de Comerţ a României mai precizează că organizarea Topului Firmelor , „ca eveniment de prmiere naţională este o atribuţie legală a Sistemului Cameral, statornicit prin voinţa legiutorului în Legea privind Camerele de Comerţ din România. Acesta are o reprezentativitate naţională, rezultată dintr-o metodologie legal aprobată de selecţie a firmelor premiate, la nivelul fiecărui judeţ, încununate cu Premiile Naţionale la nivelul întregii economii”.
De cealaltă parte, Mircea Purcaru, preşedintele C.N.I.P.M.M.R. Arad a declarat că: „Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, singura confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, îşi exprimă profundul regret pentru implicarea Camerei de Comerţ şi Industrie a României în acţiuni de dezinformare a opiniei publice şi a mediului de afaceri, prin denigrarea „Topului Naţional al Firmelor Private din România”, eveniment organizat în data de 7 noiembrie 2008, la Palatul Parlamentului”.
Apel
În plus, C.N.I.P.M.M.R. a lansat un apel către Camera de Comerţ pentru „încetarea acţiunilor de denigrare şi exercitarea dreptului la libera exprimare cu respectarea îndatoririlor şi responsabilităţilor legale, în vederea asigurării informării corecte şi prezentării obiective a evenimentului respectiv”.
„Topul Naţional al Firmelor Private din România realizat de C.N.I.P.M.M.R e un eveniment deosebit de important pentru mediul de afaceri, asigurând recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor şi promovarea celor mai performante întreprinderi, transpunând bunele practici internaţionale în domeniu, având o tradiţie îndelungată (anul acesta fiind cea de-a XVI-a ediţie) şi fiind recunoscut la nivel european şi internaţional (de către Uniunea Europeană a Artizanatului şi a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii – UEAPME şi de către Asociaţia Mondială a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii – WASME)”, mai spune Mircea Purcaru.
Înregistrare OSIM
Având în vedere particularităţile şi importanţa evenimentului organizat de CNIPMMR, a fost admisă înregistrarea la OSIM a mărcii „Topul Naţional al Firmelor Private din România” prin Certificatul înregistrat cu nr. 70373 din data de 18.04.2005, cu valabilitate până în anul 2015 (data înregistrării mărcii CNIPMMR fiind anterioara datei înregistrării mărcii CCIR, respectiv 20.06.2005).
A.P.
Trimite articolul
XSincer va spun ca topul realizat de CNIPMMR este unul serios, fata de cel de doi lei organizat de CCIA. Anul acesta am avut surpriza sa vad ca in topul CCIA Arad figurau si firme care nici macar nu au avut si nu au activitate. Probabil zero lei profit nu e pierdere. Deci “tot inainte mindri …….”.
Si pentru Topul CCIA si pentru Topul CNIPMMR tre sa platesti…diferenta e ca la CCIA am platit 4,7 milioane si la CNIPMMR platesc 7 milioane. Prefer Topul CCIA pentru ca e mai strict si mandria e mai mare daca te afli acolo sus..la CNIPMMR, intra toti in top. Am vazut si eu ca la CCIA sunt in top firme care nu mai au activitate, dar e vorba de bilantul pe care l-am depus cu totii anul trecut, nu anul acesta. Asa ca mi se pare normal sa fie si firme care nu au avut activitate anul acesta, dar anul trecut au fost cei mai buni. Desi sunt si in topul CCNIPMMR, am hotarat sa nu merg din cauza faptului ca cei de la CNIPMMR mi-au trimis un colet cu un catalog pe care a trebuit sa il achit la posta..nu mi se pare normal sa mi se bage pe gat anumite chestii fara sa am nevoie de ele..Macar la CCIA am primit catalogul in pretul evenimentului. Personal, prefer topul celor de la CCIA.