ARAD. Liceele și colegiile teoretice și tehnologice din județul Arad au pus la dispoziția absolvenților de gimnaziu, anul acesta, 88 de specializări, cu 2.653 de locuri. În urma repartizării computerizate la liceu, în județul Arad au fost repartizați 99,0% dintre participanți. Mai exact, din totalul de 2.458 de candidați, 2.436 au fost repartizați, fiind rămași de repartizat 22 de candidați. Au rămas libere 217 locuri.
Cea mai mare ultimă medie de admitere a fost înregistrată la specializarea Științe ale Naturii bilingv Română-Engleză, de la Colegiul Național „Moise Nicoară”. Aici, cea mai mică medie de admitere a fost 9.52. Specializarea a fost urmată de Matematică-Informatică de la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, cu ultima medie de admitere 9.05. Acestea au fost, de altfel, singurele specializări la care ultima medie a fost mai mare de 9. Urmează în top Matematică-Informatică de la „Moise Nicoară”, cu ultima medie 8.87 și Științe ale Naturii de la același colegiu, cu ultima medie 8.85. Pe locul cinci în topul specializărilor se regăsește Științe ale Naturii la Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici”, cu ultima medie de admitere 8.72. Toate cele cinci sunt cuprinse în profilul real.
Pe locul 6 se află și prima specializare din profilul Umanist – Filologie bilingv Română-Engleză, la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, unde ultima medie de admitere a fost 8.62. Urmează tot Filologie, însă de la Colegiul Național „Moise Nicoară”, cu ultima medie de admitere 8.47. Top 10 este completat de specializările Științe ale Naturii și Matematică-Informatică de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”, cu ultimele medii de admitere 8.40 și 8.22.
Urmează în top, pe locurile 10-13 patru specializări de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, cu ultimele medii de admitere între 7.65 și 7.90, respectiv două de la Colegiul Național „Vasile Goldiș”, cu ultimele medii de admitere 7.65 și 7.62.
Pe locul 16 se află și prima specializare din afara municipiului – Matematică-Informatică de la Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu, cu ultima medie de admitere 7.40. Exact aceeași ultimă medie de admitere a fost înregistrată și la specializarea Matematică-Informatică de la Liceul Național de Informatică.
La profilul Servicii, cea mai mare ultimă medie a fost la specializarea Economic de la Colegiul Economic Arad – 6.90, la profilul Resurse naturale și protecția mediului cea mai mare ultimă medie a fost înregistrată la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad , specializarea Agricultură, – 5.35, iar la profilul Tehnic, cea mai mare ultimă medie a fost înregistrată la Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” Arad, specializarea Electric – 4.42.
Cele mai mici medii
Capătul opus al listei specializărilor este ocupat de Liceul Tehnologic „Moga Voievod” din Hălmagiu, unde la specializarea Turism și alimentație ultima medie de admitere a fost 1.72. Urmează specializarea Electric de la Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” Ineu – ultima medie 2, specializarea Științe ale Naturii de la Liceul Teoretic Cermei – ultima medie 2.05, specializarea Matematică-Informatică de la Liceul „Ioan Buteanu” Gurahonț – ultima medie 2.10, specializarea Economic de la Liceul Teoretic Sebiș – ultima medie 2.20, specializarea Mecanică de la Liceul Tehnologic „Stefan Hell” Sântana – ultima medie 2.35 și specializarea Economic de la Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniș – ultima medie 2.40.
În municipiu, cea mai mică ultimă medie a fost înregistrată la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto „Henri Coandă”, la specializarea Mecanică – 2.42. În liceele teoretice din municipiu, cea mai mică ultimă medie a fost la profilul Servicii, specializarea Turism și alimentație de la Colegiul „Csiky Gergely” – 2.73.
Cei mai mulți înscriși
Cea mai căutată specializare a fost Economic, de la Colegiul Economic Arad, unde au fost repartizați 96 de candidați, urmată de Mate-Info de la Liceul Național de Informatică – unde au fost repartizați 78 de candidați, respectiv Industrie alimentară de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară – unde au fot repartizați 72 de candidați. Specializarea cu cei mai puțini candidați înscriși a fost, în schimb, Științe ale Naturii de la Liceul Teoretic Cermei, unde, conform site-ului Ministerului Educației, a fost repartizat un singur candidat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!