Crema 1: 6 gălbenușuri, 6 l zahăr, 340 ml lapte, 2 l amidon alimentar ( făina ),ț170 g unt esență de vanilie
Crema 2: 150 g zahăr, 200 ml frișcă, 120 nuci măcinate mai mare
Mod de preparare
Pentru ca să obțineți 3 foi, va trebui doar să obțineți compoziția formatî în trei și să coaceți trei tăvi.
Se bat spumă 2 albușuri cu foarte puțină sare, apoi adăugăm cele 2 linguri de zahăr. Amestecăm apoi 40 g de nuci cu o jumătate de lingură de făină și o turnăm peste albușurile bătute spumă tare, amestecând cu o lingură. Turnăm compoziția obținută într-o formă de tort, formă pe care o ungem cu ulei și o tapetăm cu hârtie de copt și coacem cam 20 minute fiecare foaie; repetăm operațiunea de încă 2 ori .
Pentru prima crema amestecăm într-o crăticioară cele 6 gălbenușuri cu zahărul, apoi adăugăm amidonul și laptele puțin câte puțin, amestecând într-una, apoi punem crăticioara pe foc mic și amestecăm până se îngroașă.
Dupa ce s-a format crema o lăsăm să se răcească foarte bine; între timp frecăm untul spumă, iar în el punem pe rând câte o lingură din cremă de gălbenușuri amestecând până la omogenizare; la sfărșit turnăm câțiva stropi de esență de vanilie. Pentru a doua cremă punem zahărul într- o cratiță pe foc și lăsăm să se topească, amestecând din când în când; după ce s-a topit zahărul îl turnăm în într-o tavă unsă cu ulei și îl lăsăm la întărit, după care îl așezăm între 2 folii și îl batem cu sucitorul.
Batem frișca tare și în ea încorporăm nucile mărunțite mai mare și zahărul caramelizat mărunțit și el. Asamblare : Foaie-1/3 crema1-1/3 crema2 și repetăm de încă 2 ori
Citiți principiile noastre de moderare aici!