• În Franţa, celebrarea Sărbătorilor Pascale pornește din Vinerea Mare, cu o notă solemna. Clopotele nu sună timp de trei zile, începând din Vinerea Mare pâna în Duminica Paștelui.
• Marea Britanie. Iepuraşul este un simbol foarte important pentru Sărbatoarea Paștilor în Anglia. Acesta „ascunde” ouă și cadouri prin casă, pe care copiii le caută în dimineaţa de duminică. Paştilele este sarbatorit prin schimb de ouă, dar şi daruri. Acestea pot fi bani, haine, ciocolată şi cosuleţe cu flori.
• Israel. Paştele în Israel are o semnificație specială, deoarece ritualurile creștine au rădăcini în tradiţiile evreiești. Celebrarea Paştelui evreiesc, care comemorează exodul evreilor din captivitate, în Egipt, a fost legată de Paște (în ebraica Pasach) încă de la început.
• Filipine are o puternica tradiţie de Paşti, în care se respectă atât aspectul spiritual al Postului Mare, cât și al Duminicii Paştelui. Cu această ocazie, are loc Festivalul Moriones in Marinduque, care îi evocă pe soldații romani cruzi, participanţi la crucificarea lui Isus Hristos. Ritualul Postului Mare din Pampanga, localitate aflată în regiunea San Pedro, este o sărbătoare specifică, care presupune participarea sătenilor la un act de auto-flagelare, în care unii dintre ei sunt răstigniţi „literalmente” pe cruce.
• În Australia, multe familii aranjează o vânătoare, în Duminica Paştelui, în casele sau grădinile lor, pentru a vedea care dintre membrii familiei găsesc cele mai multe ouă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!