Ce vor face şoferii automarfarelor pe timpul restricţiei? „În această perioadă, şoferii automarfarelor vor staţiona în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice în ţara vecină”, au precizat reprezentaţii Poliţiei de Frontieră. Aceştia au mai spus că poliţiştii de frontieră români cooperează cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport şi că
au fost luate toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat.
Reamintim că, pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic care tranzitează punctele de frontieră rutiere existente la graniţă, Poliţia de Frontieră Română a îmbunătăţit aplicaţia „Trafic Online”, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta conţine date despre punctele de trecere a frontierei şi timpul mediu de aşteptare la controlul de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România. Aplicaţia „Trafic Online” prezintă media timpilor de aşteptare la controlul de frontieră pentru două tipuri de vehicule, autoturisme (care includ şi microbuzele şi autocarele) şi camioane (mijloace de transport marfă cu greutate de peste 7,5 tone).
Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.
Informaţii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!