Transmiterea virusurilor se face cu uşurinţă în mijloacele de transport în comun, unde călătorii stau adesea înghesuiţi. Aceştia ating suprafeţele din vehicule şi pot lăsa microorganisme periculaose, care astfel infectează alţi călători. În condiţiile în care răspândirea noului coronavirus este tot mai mare, CTP Arad anunţă că va angaja o firmă specializată pentru dezinfectarea tarmvaielor şi autobuzelor.
Apelează la specialişti
Directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, ne-a declarat că proprii angajaţi fac deja dezinfectarea mijloacelor de transport la capăt de linie. Această procedură ar fi început în urmă cu o săptămână, însă de miercuri se va apela la specialişti.
“Vom continua dezinfectarea la capăt de linie, dar suplimentar, de miercuri, vom avea contract şi cu o firmă specializată, care va face dezinfectarea pe timp de noapte a tramvaielor şi autobuzelor, în depou şi garaje, printr-un proces mai complex”, a spus Godja.
Vehicule mai multe?
CTP Arad are capacitatea de a creşte numărul de tramvaie şi autobuze, pentru a se combate aglomerarea acestora.
“Putem creşte numărul mediu de tramvaie aflate în circulaţie de la 30 la 40, dar nu fără să existe o solicitare din partea Primăriei Arad, pentru că noi avem un caiet de sarcini şi un grafic de circulaţie pe care trebuie să le respectăm. Orice tramvai sau autobuz în plus aflat în circulaţie presupune costuri mai mari din subvenţia de la Primărie”, a declarat Claudiu Godja.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, a declarat că această măsură va fi analizată cu prioritate.
Capacităţi
CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30%), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproximativ 600 de salariaţi şi un parc format din 129 de tramvaie şi 130 de autobuze.
Trimite articolul
Xaceste tramvaie par a fii spalate doar cand ploua ! inauntru e ca intr-un WC public , tie si scarba sa urci , si o faci doar ca esti obligat pentru ca nu ai alta varianta !