ARAD. La numai câteva zile de la momentul în care anunţam faptul că Gheorghe Marius Costea, cunoscut drept Mambo, a fost trimis din nou în judecată pentru luare de mită, DNA a publicat un comunicat de presă legat tocmai de acest dosar. În cadrului informării, reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vorbesc despre motorina pe care Ioan Doru Ceachir, inspector în cadrul ISCTR, ar fi primit-o cu titlu de mită de la Mambo, pentru a închide ochii la neregulile depistate la vehiculele de transport ale omului de afaceri din Pecica. Ceachir a decis să colaboreze cu anchetatorii, şi-a recunoscut vina şi a semnat acord de recunoaştere a vinovăţiei. În cadrul aceluiaşi dosar, încă o persoană a decis să semneze acord de recunoaştere a vinovăţiei. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre un angajat al lui Mambo, cel care i-ar fi dat, efectiv, motorina angajatului ISCTR, la ordinele şefului său.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpatului Ceachir Ioan Doru, la data faptei inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. Persoană fizică, la data faptei angajat al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată. În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 2021-2022, inculpatul Ceachir Ioan Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, în mod regulat, de 30 de ori, foloase care nu i s-ar fi cuvenit (motorină, în valoare totală de 8.208 lei), de la două persoane, un om de afaceri și de la celălalt inculpat cercetat în prezenta cauză, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu referitoare la efectuarea controlului asupra vehiculelor oprite în trafic, ce aparțineau societăților unde persoanele respective își desfășurau activitatea. În prezența apărătorilor, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv: 3 (trei) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani și interzicerea unor drepturi, în ceea ce îl priveşte pe Ceachir; 2 (doi) ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani și interzicerea unor drepturi, în ceea ce îl priveşte pe celălalt inculpat”, spun cei de la DNA.
La Tribunal
Chiar dacă inculpaţii şi-au recunoscut faptele şi au acceptat pedepsele de mai sus, acordurile de recunoaştere a vinovăţiei trebuie aprobate de un judecător.
„Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Arad”, anunţă procurorii anticorupţie.
Dosarele vor ajunge în atenţia procurorilor în septembrie, după vacanţa judecătorească.
În ceea ce îl priveşte pe Ioan Doru Ceachir, acesta s-a pensionat şi nu mai este angajat al ISCTR.
Trimite articolul
XDacă ai bani nu faci nici o zi de pușcărie, asta și mladin is cele mai clare exemple. Mladin de când l.o luat tot acasă pe arest ii si când va expira pedeapsa își va primi sentința și uite asa și.o ispășit pedeapsa pe arest la domiciliu