A fost publicată în Monitorul Oficial lista celor 100 de Baze de Practică Pedagogică (BPP), care vor coordona la rândul lor între 4 și 6 unități de învățământ. Ordinul ministerial care prevede înființarea bazelor prevede că aceste baze funcționează cu „statut de consorții școlare pentru practica pedagogică și pentru mentoratul didactic”.
Bazele sunt constituite în cadrul proiectului PROF – Profesionalizarea carierei didactice, proiect cu finanțare europeană în valoare de 28 de milioane de euro. BPP se înființează în jurul unei unități de învățământ preuniversitar liceal, care va încheia acorduri de parteneriat cu alte unități de învățământ, constituind un consorțiu școlar. Scopul acestor colaborări îl constituie organizarea și desfășurarea de activități de practică pedagogică și mentorat didactic.
Ordinul de ministru prevede că directorul sau directorul adjunct al unității de învățământ coordonatoare este și coordonator al Bazei de Practică Pedagogică, iar profesor mentor coordonator va fi un profesor care predă discipline pedagogice în școala respectivă, sau care are experiență metodică relevantă sau de mentorat didactic.
Componența grupului de profesori mentori din cadrul BPP și repartizarea activităților metodice sau practice pedagogice se stabilesc prin decizii interne ale conducerii unităților de învățământ coordonatoare, la propunerea conducerii unităților de învățământ componente ale BPP, prevede ordinul citat.
În toată țara au fost alese 100 de unități de învățământ care să devină BPP – și care să ia „sub aripa lor” între 4 și 6 unități de învățământ. Trei dintre cele o sută sunt din Arad: Liceul Teoretic „Adam M. Guttenbrunn”, Colegiul Național „Moise Nicoară” și Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”.
Proiectul cu finanțare europeană va duce, conform declarațiilor secretarului de stat din Ministerul Educației, Maria Manea, la formarea profesională a 28 de mii de profesori din țară.
Trimite articolul
XAMG?? Îngrozitor cum își bate joc ISJ de învățământul arădean.