ARAD. Trei imobile de locuinţe colective, cu un regim de înălţime de maximum P+4E+Er, ar urma să fie construite pe o suprafaţă de 2.443 de metri pătraţi, pe strada Ştefan Augustin Doinaş, la numărul 17. Investiţia e la început de drum, proprietarii terenului – Ciprian Marandiuc şi Ginel Adrian Moţ – anunţând public intenţia privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal „Construire locuințe și spații comerciale/ prestări servicii” la adresa indicată.
„Funcţiunea nou propusă se integrează în zonă producând un impact şi o influenţă pozitivă pentru rezidenţii din zona studiată, ținând cont că terenul este în prezent un teren viran. Pe acest amplasament a funcţionat anterior un spital cu specializarea oncologie, funcţiune care pentru poziţia ultracentrală a acestui teren putem presupune că a produs un anumit disconfort psihologic. Prin noua destinaţie propusă considerăm că pentru această zonă va exista o creştere și îmbunătăţire a profilului stradal, o completare a spaţiului care astăzi apare cu o porţiune dizlocată şi incompletă” – se arată în Memoriul de prezentare a investiţiei.
Detalii
Cele trei blocuri vor fi dispuse în adâncimea incintei, cu distanţă corespunzătoare între ele.
„La parterul imobilului de locuinţe aflat la frontul stradal (imobil A) se propune realizarea de spaţii de servicii/ comerţ către strada Şt.A. Doinaş şi parcaje către latura din incintă. La parterul celorlalte 2 imobile, B şi C, se vor amenaja parte din locurile de parcare aferente unităţilor locative propuse. La parterul imobilelor B şi C nu se prevăd spaţii comerciale sau locuinţe, doar accesul la casa de scară pentru etajele
superioare. La parterul imobilului C este permisă realizarea de locuinţe” – se detaliază în documentul citat.
Potrivit aceleiaşi surse, pentru întreaga incintă, se estimează ca necesar un număr de 55 de unităţi locative/ spaţii servicii şi/ sau comerţ, respectiv un număr estimat de 55 de locuri de parcare. Accesul auto şi pietonal pe amplasament se propune a se realiza din strada Ştefan Augustin Doinaş nr.17, de pe latura estică a amplasamentului studiat.
Zona verde
În ceea ce priveşte spaţiile verzi, investitorii dau asigurări că „suprafaţa amenajată acoperă necesarul de zonă verde de 2 mp/locuitor şi necesarul de zonă verde de 10%
aferentă funcţiunii de servicii.” Practic, se propune realizarea de spaţii verzi în suprafaţă de 402 metri pătraţi şi în procent de minimum 16,45% din suprafaţa întregii incinte, compusă din zonă verde amenajată în suprafaţă de 245 de metri pătraţi şi parcări înierbate în suprafaţă de 314 metri pătraţi.
„Parte din zona verde necesară a fi asigurată pentru întreaga incintă va fi asigurată şi prin prevederea de parcaje înierbate, dar parcajele înierbate vor fi considerate zonă verde doar în limita a 50% din pavajul înierbat. Suprafaţa parcajelor înierbate este propusă a fi de 314 mp, reprezentând 157 mp de spaţiu verde. Se propune realizarea unui loc de joacă pentru copii pentru întreaga incintă. Astfel, se propune zona verde amenajată pe întreaga incintă în suprafaţă de 402 mp. Această suprafaţă reprezintă un procent de 16,45% din suprafaţa incintei” – se arată în Memoriul de prezentare a investiţiei.
Trimite articolul
Xacolo au fost iradieri masive zeci de ani, Care mai e situatia zonei ( teren etc) in acest sens, stie cineva?? Ce zic specialistii in materie?
Zona ultra centrala. Cu siguranta au facut studii de contaminare sau cine stie din moment ce vor sa investeasca acolo. Speram sa fie ceva frumos
locurile de parcare ar trebui sa fie cel putin cu 50% mai multe decit apartamente,presupun ca cei care vor munci in zona spatiilor de servicii si comert nu vor veni cu trotineta la lucru,apoi vizitatorii unde vor parca?+familiile cu 2 masini,inteleg ca doar apartamentele aduc bani direct,dar…..cum ar fi de exemplu o parcare supraetajata?