ARAD. Numărul redus al centrelor de vaccinare organizate la nivel de județe a generat multiple discuții, mai ales din cauza numărului mare de persoane care doresc să se vaccineze, dar fie nu au prins locuri, fie se află la distanță mare de locațiile existente și nu își permit să se deplaseze. Numărul insuficient de vaccinuri primite de România a dus și el la situațiile amintite mai sus.
Fluxuri noi
Încă de la început, autoritățile au precizat că noi centre se vor deschide pe măsură ce companiile vor livra mai multe doze de vaccin. Astfel, cel mai probabil din data de 8 februarie, Aradul va primi trei noi fluxuri în trei noi centre de vaccinare. Unul dintre cele trei centre va fi rezervat cadrelor didactice care doresc să se vaccineze. Centrul se află în curs de autorizare de către autoritățile sanitare ale județului și este situat în Aradul Nou, pe Calea Timișorii, nr. 39, la unul dintre centrele de zi pentru vârstnici aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială.
Alte două centre urmează a fi operaționlizate în municipiu, iar acestea vor deservi populația care se poate vaccina în etapa a II-a. Un flux va fi amenajat la Cinematograful Arta, de pe strada V. Alecsandri nr. 2, iar cel de-al doilea va fi operaționalizat în Sala de sport de pe Aleea Predeal, nr. 8A, din cartierul Aurel Vlaicu.
Acestea se vor regăsi și în platformă, din momentul în care vor fi operaționalizate.
Caravane pentru vârstnici
Direcția de Sănătate Publică Arad a solicitat recent, tuturor unităților administrativ teritoriale ca, prin intermediul Direcțiilor de Asistență Socială (DAS), să întocmească liste cu persoanele imobilizate sau nedeplasabile, aflate la domiciliu și care doresc să fie imunizate. De asemenea, și medicii de familie care au pe liste astfel de persoane vor comunica aceste date tot către DAS-uri.
„Am solicitat aceste date pentru că în curând vom începe vaccinarea cu echipe mobile de vaccinare sau prin solicitarea echipajelor de consultații la domiciliu ale serviciilor de ambulanțe, în măsura în care nu va fi afectată capacitatea operativă. Trebuie precizat că, pe lângă persoanele imobilizate sau nedeplasabile, vor fi vaccinați și membrii familiei, dacă locuiesc în aceeași gospodărie. Aceștia se vaccinează fără programare în platforma online, ei urmând a fi înregistrați în Registrul Electronic Național de Vaccinare”, a declarat dr. Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.
Pentru că vaccinarea rămâne, până la urmă, un act opțional, asistenții sociali sunt cei care trebuie să le vorbească vârstnicilor și cronicilor despre beneficiile vaccinării, despre riscurile la care se expun oamenii dacă refuză vaccinarea, dar și despre posibilitățile de acces la imunizare.
Trimite articolul
X” Trebuie precizat că, pe lângă persoanele imobilizate sau nedeplasabile, vor fi vaccinați și membrii familiei, dacă locuiesc în aceeași gospodărie” Saru’mana , si daca membrii familiei nu vor sa se vaccineze ii puneti la zid? Sau mizati pe faptul ca pot fi si ei manipulati prin santaj emotional?Nonsalanta asta debordanta i-mi aduce aminte de ce am citit despre colectivizarea fortata, cand moneda avea doar o singura fateta.
SALUTARE OAMENII BUNI SA NU VA VACCINATI VA ROG DIN SUFLET STI DC CA NU ESTE BUN SI CONTINE NANO CIP SI NE VREA SA FIM ROBI ASA CUM SCRIE IN BIBLIE
-
Vezi că la Pomenirea spre autostradă mai sunt locuri libere,grăbește-te!
ASA CA OAMENII BUNI BOICOTATI ACEST VACCIN CA NU NE FACE BNE SI MULTA PACE LA REVEDERE