Deşi are obiective turistice, acestea nu sunt deloc valorificate. Aşa că Aradul nu poate fi considerat un oraş turistic, este doar o ţintă a turismului de tranzit. Cei care înnoptează în Arad o fac, de regulă, doar pentru a se odihni şi a merge mai departe. În aceste condiţii, unităţile de cazare din oraş nu se pot lăuda cu prea mulţi clienţi. Iar afacerile în domeniul hotelier nu par a avea un succes fantastic.
Poate (şi) din acest motiv, proprietarii a trei dintre cele mai cunoscute hoteluri din municipiul Arad au decis să le scoată la vânzare. Împreună, acestea valorează nu mai puţin de 12,9 milioane de euro.
Să vedem despre cine este vorba!
Central
Cel mai scump dintre hotelurile arădene scoase la vânzare este Hotelul Central din Arad. Mai exact „Best Western Central Hotel”, cunoscut arădenilor ca „fostul hotel al partidului”. Proprietarul acestuia, omul de afaceri Florian Torcoş vrea să obţină pe el cinci milioane de euro. Intenţia vânzării datează de mai mult timp, dar încă nu s-a găsit niciun cumpărător.
Hotelul are patru stele şi este structurat pe patru etaje. În suprafaţă totală de 4.200 metri pătraţi, proprietatea dispune de 40 camere de două paturi (fiecare de 20 mp) şi două apartamente, toate renovate în 2008. Unitatea dispune de un restaurant cu o capacitate de până la 200 de persoane, o bucătărie dotată, sală de conferinţe de 80 de locuri, sală de fitness şi sală pentru servit masa.
Potrivit Ministerului de Finanţe, firma deţinută de Florian Torcoş a avut în 2015 afaceri de 3.546.785 lei, dar a încheiat anul cu pierderi de 25.482 lei.
Arad
Clasificat la două stele, Hotelul Arad asigură clienţilor confortul şi dotările specifice unui hotel de trei stele. Cel puţin aşa susţin proprietarii. Hotelul este deţinut de SC Harder Inn SRL, o firmă condusă de Sânziana Letiția Atanasiu, Dănuț Dobreanu și Vasilica Carmen Dobreanu. Preţul cerut pentru Hotel Arad este de patru milioane de euro.
Unitatea a fost renovată în anul 2006. Hotelul are 21 de camere: 12 camere cu 2 paturi separate, 4 camere cu pat matrimonial, 2 camere single, 2 duplexuri formate din 1 cameră cu 2 paturi + 1 single, la aceeaşi baie şi un duplex compus din 1 single + 1 single, la aceeaşi baie. Printre facilităţile oferite clienţilor se numără: salon de înfrumuseţare, parcare privată, restaurant cu o capacitate de 40 de locuri şi o terasă.
Potrivit Ministerului de Finanţe, SC Harder Inn SRL a avut în 2015 o cifră de afaceri de 1.573.611 lei, dar a terminat anul pe pierdere: 11.642 lei.
Coandi
Deşi e mai mare şi funcţionează pe profit, Hotelul Coandi – situat pe malul Mureşului, la piciorul Podului Traian – are cel mai mic preţ de vânzare: 3,9 milioane de euro. Mai proaspăt în peisajul hotelier arădean, Coandi dispune de o capacitate de cazare de 54 de camere: 3 apartamente, 3 suite, 42 de camere duble şi 6 camere single. Unitatea are un restaurant cu o capacitate de 200 locuri, terasă cu o capacitate de 200 de locuri, salon mic dejun, parcare subterană de 15 locuri, parcare exterioară de 20 locuri, bar de noapte, sală de conferinţe, salon de masaj, sauna, plajă proprie amenajata pe malul Muresului şi teren de tenis.
Hotelul Coandi este deţinut de Vasilica și Crăciun Copil. SC Coandi SRL a avut, în 2015, o cifră de afaceri de 3.643.810 lei şi un profit de 328.383 lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!