CLUJ. După ce Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiționată a lui Carmen Șatran, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a formulat o contestație împotriva hotărâririi instanței. Miercuri, 27 aprilie, contestația s-a judecat la Tribunalul Cluj. Instanța a admis contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla și a respins ca nefondată propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare condiţionată în ceea ce o privește pe Carmen Șatran.
“Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Gherla, pe care o desfiinţează integral şi rejudecând: Respinge, ca nefondată, propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare condiţionată a condamnatei S.C., aflată în Penitenciar Gherla. Stabileşte data de 01.07.2022, după care o nouă cerere privind liberarea condiţionată poate fi formulată. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Cluj.
Istoria eliberării condiționateNu este pentru prima dată când Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla a solicitat eliberarea condiționată a lui Carmen Șatran.În luna septembrie 2021, Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea unității de detenție a transmis cererea Judecătoriei Gherla.Carmen Șatran, care executa pedeapsa în regim deschis, a cerut anul trecut să fie eliberată condiţionat, spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”. Tânăra trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată, iar – până în data de 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisie – ea a executat efectiv 4.422 de zile. Carmen Șatran a mai câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii, în timp ce alte 428 de zile le-a câștigat prin muncă în timpul detenției. Comisia de eliberări condiționate din Penitenciarul Gherla a reținut că tânăra nu a fost sancționată disciplinar pe timpul detenției, iar, mai mult de atât, a câștigat mai multe recompense.Judecătoria Gherla a respins, în 27 septembrie 2021, cererea de eliberare condiţionată, motivând că, deși Carmen Șatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară. De menționat este faptul că Judecătoria Gherla a fixat data de 27 septembrie 2022 ca fiind termenul pentru reiterarea cererii de liberare condiționată.Carmen Șatran a contestat hotărârea Judecătoriei Gherla la Tribunalul Cluj. Instanța de la Cluj a decis în luna decembrie 2021, să admită contestația formulată de Carmen Șatran, pe care a desființat-o doar cu privire la termenul de reiterare a cererii, stabilind data de 2 martie 2022, termenul după care cererea de liberare condiționată poate fi reiterată.În 14 martie 2022, Judecătoria Gherla a decis să admită propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla, dispunând eliberarea condiționată a tinerei, însă în 27 aprilie, în urma judecării contestației, Tribunalul Cluj a decis să respingă ca nefondată propunerea Comisiei.Alături de Carmen Șatran, în acest caz, a fost condamnat și cel care îi era iubit la acel moment, Sergiu Florea. Acesta a fost condamnat la 19 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru uciderea și tranșarea lui Trifu Schrott, împreună cu Carmen, în căminul Universității de Medicină din Timișoara, în luna august 2009.
Trimite articolul
XBăi, lăsați-mă….!!!
Asta e “cel mai feroce criminal al României”….????!!!
Măi, n-am nici cea mai mica compasiune pt fata asta și pt ce-a făcut, dar SĂ FIM REALIȘTI:
– Tibunalele din România ELIBEREAZĂ PE BANDĂ RULANTA criminali, violatori, agresori, bătausi, etc. PT “BUNĂ-PURTARE” sau pt. că toți ăștia “NU AR PREZINTA UN PERICOL SOCIAL” (???!!!) si taman fata/femeia asta e “cel mai periculos criminal al României…. (sic!) ?
Nu-i plâng de milă fetei, dar mă deranjează enorm “MUNTELE DE IPOCRIZIE” al Sistemului Judiciar românesc, și COMPLICITATEA ACESTUIA cu adevărații infractori !!! 😠
-
Din păcate nu poți decât să fii revoltat.
-
Daca cel ucis si transat era tata, fratele tau, gandeai la fel? Ma indoiesc.
-
Marie, aladincapusatului, ala pe care l-a transat prietenul ei era un proxenet deosebit de periculos lasat in libertate! Ea i-a fost doar complice! Decat un caz Caracal, mai bine un caz Satran! Asteptam sa fiti traficate, apoi sa cereti ajutor! NIMENI NU o sa va bage in seama!
-
-
pai da, cu totii sunt duri si corecti, mai ales cand sunt niste cetateni modesti fara “spate” si cazul mai e si mediatizat
-
subscriu. pt crima de la Siria, cioban omorat de alt cioban , criminalul a primit 5 ani!!!!!!! e corect??????justitia din Romania e manjita de pute!!!
-
Fata asta atransat un om,crezi ca nu prezinta pericol public?
-
Aladin, ăla nu era om. Era un bandit pervers, numai ca era plin de bani si ai lui fac prin fata asta o demonstratie de forta.
-
Incredibil, mai sunt și judecători corecți, care să judece din corect cu respectarea legii- adică un criminal deosebit periculos, se dorește a fi pus în libertate pentru a contunua meseria de prostituată sau criminal.
-
Corecti? Un criminal deosebit de periculos? Cati a ucis fata asta pana la proxenetul ala imputit, vasilico? Cand o sa ii cazi victima, ca fetele de la Caracal bosorogului ala libidinos si slinos si sotiei si copiilor lui, cu totii proxeneti de prima mana, pe care justitia de care zici ca judeca corect, o sa ii cam dai dreptate fetei din stirea de mai sus! Sau pe tine te-a traficat haur lui putin pe niste ruble si niste vodka?
Eu unul chiar as vrea sa am o femeie ca ea lângă mine. Criminala cum o considerați unii dintre voi, aceasta femeie nu a primit nici o sancțiune pe perioada detenției. Astfel eu unul sunt de părere ca si-a dat seama de gravitatea faptei, astfel reușind a se reintegra. Pana la urma orice om merita o șansă indiferent de ceea ce a făcut. Noi nu avem de unde sti povestea reala fiindcă nu am fost acolo când sa petrecut crima, astfel ca nu are rost sa comentam aiurea.