La acest capitol, CJA spera să încaseze peste 81 de milioane de lei. În schimb, a primit puţin peste 39 de milioane. „Multe cereri de rambursare se află încă în evaluare”, ne-a anunţat Andreea Oţoiu, purtătorul de cuvânt al CJA, care a precizat că nu este vorba despre vreo suspendare a plăţilor. Un alt minus în ceea ce priveşte evaluarea banilor care trebuiau să intre în vistieria bugetului judeţean vine din segmentul subvenţiilor pe care CJA trebuia să le primească de la bugetul de stat. Deşi s-a calculat că de la Bucureşti vor veni la Arad peste 66 de milioane de lei, centrul nu ne-a trimis decât 53 de milioane de lei.
Puţin şi la cheltuieli
Dacă la încasări procentajul pe trimestrul III a fost de 75 la sută, la cheltuieli acesta este şi mai mic, de numai 61 la sută. Cea mai importantă economie făcută de CJA (pe moment, desigur) a fost la plata creditelor. În acest trimestru trebuiau plătiţi peste 31 de milioane de lei, dar au fost achitaţi numai 57 de mii de lei. O altă economie importantă s-a făcut la proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă. Deşi pe acest segment se prognoza că vor fi cheltuiţi peste 88 de milioane de lei, după ce s-a tras linie s-a văzut că numai 39 de milioane de lei au fost epuizaţi. Alte economii s-au mai făcut la cheltuielile de personal, la cheltuielile de materiale şi servicii, dar şi la transferuri. JA-A.G.
Milioane la companii
Cum Compania de Transport Public şi Aeroportul Arad sunt sub administrarea CJA, cele două primesc şi finanţarea tot de la instituţia judeţeană. Ca urmare, în primele nouă luni ale anului, prima companie a primit aproape două milioane de lei cu titlu de subvenţie, iar aerogara a primit 1,35 milioane de lei cu titlu de transfer.
Citiți principiile noastre de moderare aici!