BUCUREŞTI. A fost înregistrat în timp ce negocia traficul de influenţă, a primit bani pentru… a-i da mai departe şi a mai primit şi un telefon ce urma să fie dat cu titlul de mită. A fost prins în flagrant de procurorii DNA care l-au trimis în judecată, iar magistraţii Curţii de Apel Timişoara au decis că va fi condamnat la 2 ani şi jumătate închisoare cu suspendare.
Aurel Tripa, fostul judecător de la Judecătoria Ineu, nu a fost, însă, de acord cu această pedeapsă. Este parţial ciudată atitudinea lui: în primă fază, la Curtea de Apel Timişoara, şi-a recunoscut faptele şi a cerut o pedeapsă mai mică. După sentinţa dată de judecătorii de pe Bega, Tripa a înaintat însă apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sperând să mai reducă din pedeapsă. Însă magistraţii din capitală nu au micşorat pedeapsa fostului lor coleg.
„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpatul Tripa Aurel Ştefan împotriva sentinţei penale nr. 22/PI din 24 ianuarie 2014 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală. Obliga apelantul inculpat la plata sumei de 350 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 50 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, este sentinţa seacă, dar la obiect, pe care a primit-o Tripa.
Încă un dosar
Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, Aurel Tripa ar fi încercat să îşi micşoreze pedeapsa primită de la Timişoara pentru că este cercetat într-un alt dosar penal, aici fiind acuzat de abuz în serviciu. Este vorba despre dosarul retrocedării Nadăşului, care se află în prezent în lucru la DNA Timişoara. Ca atare, Tripa ar fi vrut o pedeapsă mai mică pentru a nu influenţa foarte mult posibila sentinţă ce urmează a fi emisă pe numele lui în acest nou dosar. Dacă ar fi condamnat şi în cazul Nadăş, Tripa ar urma să fie recidivist şi ar urma să beneficieze de un spor de pedeapsă de pe urma cazului de trafic de influenţă pentru care a fost condamnat la 2,6 ani de închisoare cu suspendare. Cel mai probabil, cazul Nadăş va intra pe rolul Curţii de Apel Timişoara în această toamnă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!