Modeşti, plini de umor, cu un discurs rafinat şi inteligent, cei trei care şi-au luat bacul cu nota maximă au fost elevi ai Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta” şi unul al Liceului de Arte din Arad. Nu ei sunt singurii elevi excepţionali din Arad, asemenea lor sunt mulţi alţi tineri arădeni care învaţă pentru că aşa înţeleg să-şi croiască destinul în viaţă şi ar fi frumos ca acest destin să se făptuiască în România.
Pasionaţi de literatură, rock şi trompetă
Povestea celor trei a Dianei Gândilă, a lui Bogdan Duicu şi a celui de la arte, Cristian Moţiu, nu are nimic spectaculos şi poate tocmai de aceea impresionează. Au făcut ceea ce ştiau cel mai bine să facă: să înveţe. „Sunt la Ghiba din clasa a XI-a, m-am simţit imediat ca într-o familie (cea a clasei XI, apoi a XII-a E) şi mi-a plăcut spiritul bun de competiţie din clasă care mă obliga foarte mult” mărturiseşte Diana. Bogdan, colegul ei de clasă, e convins că performanţele obţinute „Sunt datorate în mare parte Şcolii Generale „Sfânta Ana” din Sântana, unde am făcut opt ani şi unde am reuşit să-mi creez o bază solidă pentru formarea mea viitoare”. Cât despre Cristian, pasiunea pentru artă nu l-a împiedicat să înveţe şi la alte materii. Cei de la „Ghiba Birta” iubesc cărţile bune, muzica rock şi sportul în timp ce Cristian preferă muzica clasică, studiile de arte, trompeta şi fotografia.
Obişnuiţi cu competiţia
Toţi trei au participat la fazele naţionale ale olimpiadelor, la română (Bogdan),la istorie (Diana) şi arhitectură (Cristian) dar şi la multe alte concursuri. Mediile generale au trecut , în toţi anii de liceu, peste 9,50. Bacalaureatul a fost uşor pentru ei, dar „…nu ne plac competenţele. În timpul anului se rupe ritmul şi iar ai examen” spune Bogdan. „Mai mult, evaluarea fără note mi se pare irelevantă” completează Diana. Viitorul imediat îi plasează în Cluj şi Timişoara, pe Diana la Facultatea de Drept, iar Bogdan vrea să studieze limbi moderne aplicate. Cristian oscilează între Arhitectură şi Conservator, dar totuşi anul acesta crede că va miza pe prima, la Timişoara. Fiecare visează continuarea studiilor în străinătate.
O mână de ajutor
Dorinţa lor este să studieze şi în străinătate dar din lipsa banilor nu o pot face, bursele nu acoperă totalul cheltuielilor. Orice ajutor financiar din partea celor care vor să-i sprijine, e binevenit.
M.A.
Citiți principiile noastre de moderare aici!