ARAD. Turismul. O industrie nu doar a distracţiei, o industrie care asigura venituri considerabile, locuri de muncă şi făcea parte din rotiţele economiei. De la izbucnirea pandemiei turismul a fost stopat, iar despre reluarea lui sunt încă multe semne de întrebare.
Brigitta Saszet, manager al unei agenţii de turism, ne-.a mărturisit: „În contextul actual al pandemiei provocate de virusul COVID-19, ne confruntăm cu o situație excepțională la scară globală, ce nu putea fi prevăzută de nimeni. Gradul foarte ridicat de incertitudine generat atât de scenariile posibile ale evoluției pandemiei, cât și de posibilele măsuri ce ar putea fi întreprinse de autoritățile naționale și internaționale ne împiedică să dăm răspunsuri ferme cu privire la evenimente viitoare și la posibilitatea prestării unor servicii. Turismul mondial traversează o criză fără precedent, cu un impact care va schimba radical modul în care această industrie va arăta începând cu anul 2020. Este evident că forma pe care o va lua această industrie va fi diferită, mult schimbată sau poate mai bine spus adaptată noilor situații și cerințe. Această adaptare se va putea face doar colectând toate ideiile inovatoare, informând, evaluând și analizând și cooperând”.
Îndemnul către reprogramări
Fiecare turist are priorități și necesități, dar îndemnul făcut inclusiv de ministrul economiei Virgil Popescu este ca turiștii să opteze pentru o reprogramare a vacanțelor, nu o anulare. „Noi ca agenție de turism în această perioadă vorbim individual cu fiecare dintre turiștii noștri și încercăm să găsim cele mai bune soluții, cu impact financiar redus și cu rezultate optime. Fiecare își așteaptă cu nerăbdare vacanța mult visată și chiar dacă în următoarea perioadă este mai dificil să călătorim, putem găsi împreună soluții pentru a reprograma călătoria. În acest moment siguranța turiștilor este o prioritate și chiar dacă în condiții mai vitrege noi suntem cei care transformă visele de vacanțăîn realitate”, a mai transmis Brigitta.
Despre pașaportul COVID
Despre cum s-ar putea călători în perioada următoare, Brigitta Saszet punctează că: „Pentru moment trebuie să rămânem optimiști, pozitivi și să sperăm că organele europene abilitate vor găsi cele mai bune soluții pentru revigorarea turismului în condiții de siguranță. Pentru moment la nivel European singurele decizii se referă la introducerea aşa-numitelor paşapoarte COVID-19, precum şi posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii. De asemenea, majoritatea țărilor europene au decis compensarea sau rambursarea turiștilor care aveau sejururi achiziționate în perioada afectată cu vouchere cu valoarea sumelor achitate valabile pentru achizitionarea altor sejururi pe o perioada de pana la 36 de luni de la emitere”.
Puterea de a visa
Și chiar dacă perioada pandemiei va aduce schimbări majore, chiar dacă turismul poate nu va mai fi niciodată așa cum îl știam până acum, agențiile de turism continuă să lupte pentru a rezista. „Suntem în continuare alături de clienți 100% și ne implicăm 100% pentru binele lor.Viața noastră înseamnă acum un call center continuu unde muncim la foc automat pentru a găsi soluțiile potrivite pentru fiecare. Este foarte important ca fiecare din noi să realizăm că suntem parte a unui lanț: economic – medical, dar mai ales uman. Și mai este important să nu uităm că nimeni nu ne-a luat dreptul de a visa și acum este momentul oportun să ne pregătim pentru viitoarele călătorii!”, a încheiat Brigitta Saszet.
Trimite articolul
XDe unde si cum se emite si se obtine pasaportul COVID 19 ? Povesti , dar nimic concret spre informarea reala a citittorului . Precat se stie , un ziar-chiar si unul online- e facut sa informeze cititorul, nu sa umple pagini cu vorbe ce nu spun nimic.
Ceva mai aberant decat acest “pasaport covid” nu am auzit. Mai apar si aceste previziuni apocaliptice ca ”turismul poare nu va mai fi niciodata cum il stiam”. Dupa gripa “spaniola” cand au murit peste 50 milioane de oameni pe planeta dupa ce s-a terminat totul a revenit la cum era inainte, acum s-a creat panica asta generalizata cu un numar total de morti de vreo 200 mii pana acum.