Circuitul Gastronomic al județului Arad, o campanie inițiată de Consiliul Judeţean Arad, poposește la Petriș în data de 30 iunie! Gospodinele locului vor întâmpina turiştii cu bucate tradiţionale: pâine coaptă în ţest (cu pastă de nucă, cu unt proaspăt de casă, cu pastă de jumări și ceapă, cu zacuscă țărănească), brânză proaspătă (cu cheag, cu ceapă verde, cu mărar, cu chimen), lapte acru de casă, smântână proaspătă cu hribe, ghiveci de legume, fasole frecată (cu boia, usturoi și ulei de ludaie), salată verde pălită cu iaurt fiert, slăninuţă, jumări şi cârnaţi afumaţi (cu roșii, castraveți, ceapă, usturoi verde și ardei gras), sărmăluţe petrişene cu seminţe de ludaie (dovleac), sărmăluţe tradiţionale cu pâine de mălai, plăcintă stoarsă cu nucă și miere de prune, cu măr, cu brânză și stafide şi fagure de miere!
Turiștii care vor trece pragul vor fi întâmpinați în curtea Castelului Salbek (secolul XIX). „De aici se va porni într-o plimbare pe Valea Petrișului, cu popasuri la bisericile de lemn monument istoric din satele Corbești și Roșia Nouă, la moara pe apă din Obârșia și la presa tradițională de ulei, pentru ca mai apoi să se meargă la război… La războiul de țesut, tot într-un context tradițional! Și cum aerul curat și mișcarea vor trezi pofta de mâncare, la finalul excursiei, turiştii se vor bucura de un ospăț țărănesc, cu bucate delicioase, specifice zonei”, a declarat Irina Onescu, primarul comunei Petriș. Cei care doresc să participe în această excursie gastronomică pot face rezervări la 0728.116.412 (luni-vineri de la 9:30 la 16:30) sau pe pagina www.sageataverde.ro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!