Potrivit informaţiilor furnizate de Gheorghe Alda, directorul executiv al instituţiei, „măsurile propuse pentru care se acorda despăgubire din fonduri U.E. sunt: retragerile de pe piaţă în special în vederea distribuirii gratuite, recoltarea în stare verde şi nerecoltarea. Produsele vizate sunt: tomatele, morcovii, ardeii, varza albă, conopida, castraveţii, ciupercile, merele, perele, fructele roşii, strugurii de masă şi kiwi. Măsurile se adreseaza atât producatorilor membri ai unei organizaţii de producători, cât şi producătorilor individuali. Măsurile au caracter retroactiv şi se aplică începând cu 18 august până în luna noiembrie”.
UE a dispus despagubirea producatorilor
ARAD. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul judeţean Arad anunţă că „urmare embargoului Federaţiei Ruse, Comisia Europeană a emis un comunicat de presă privind măsuri excepţionale de despăgubire a producătorilor decise a se aplica începând cu 18 august”.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat în urma controalelor efectuate în zona de competență patru cetățeni străini fără drept de a călători în spațiul Schengen.
România
InfoCons, alături de partenerul său Declaratie-Nutritionala.ro, a realizat un studiu detaliat asupra ciorbei de perișoare comercializate în restaurante, având în vedere ingredientele și valorile nutriționale.
ARADON Sport local
Dan Moraru le-a dat 30 de minute în teren jucătoarelor venite de pe bancă.
România
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 grade s-a produs sâmbătă după-amiaza, la ora locală 16:36, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Local
Nudurile virtuale au fost distribuite băieților din liceu prin intermediul Instagram și Whatsapp. Conducerea școlii a deschis o anchetă și a anunțat Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Arad.
12
Evenimente
Un eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu ISF şi ASF, îşi propune să educe financiar noile generaţii.
Local
Investiția s-a făcut din fonduri europene, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!